Klub vaření - krémová zeleninová polévka s praženou cizrnou a ovesné lívanečky

Publikováno 05.02.2024 14:18 Odbočka Zlín


Obrázek

První letošní klub vaření se nesl ve zdravém duchu - společně jsme si připravili zeleninový krém a místo krutonů přidali zdravou, v troubě opraženou cizrnu. Jako druhý chod jsme zvolili zdravější variantu klasických lívanců - lívanečky z ovesných vloček, které jsme si pak dle chuti dozdobili zakysanou smetanou, domácí marmeládou nebo javorovým sirupem
Při vaření jsme si v rámci zlepšování sebeobsluhy procvičili odměřování potravin, bezpečné zacházení s ostrými kuchyňskými nástroji - nožem, škrabkou a struhadlem, a také bezpečnost při smažení na pánvi, servírování a stolování.


Obrázky

Příprava surovin na polévku, krájení cibule Příprava surovin na polévku, krájení cibule
Příprava surovin na polévku, čištění a krájení zeleniny Příprava surovin na polévku, čištění a krájení zeleniny
Příprava surovin na polévku, čištění a krájení zeleniny Příprava surovin na polévku, čištění a krájení zeleniny
Smažení lívanců ve speciální lívanečníkové pánvi Smažení lívanců ve speciální lívanečníkové pánvi
Polévka dozdobená cizrnou v talíři Polévka dozdobená cizrnou v talíři