Když nezkusíš, tak nepoznáš !

Publikováno 07.04.2022 12:53 Odbočka Kyjov


Obrázek

Náš cíl byl vytvořit tým z našich, zrakově postižených členů a zapojit se do Chytrého kvízu v místní restauraci. Jde o celorepublikovou vědomostní soutěž na profesionální úrovni, řízenou moderátorem. Jelikož tyto kvízy se konají týden co týden a ve večerních hodinách, byl vcelku problém dát dohromady partu lidí, jelikož většina našich členů jsou dojíždějící z okolních vesnic.
Sice jsme přesně nevěděli co nás čeká, jak soutěž probíhá, ale věděli jsme, že potřebujeme mezi sebou mít aspoň jednu vidící osobu, jelikož otázky  se promítají na plátno a správné odpovědi je nutno zapisovat.
I nastal den s velkým D, kdy jsme zaregistrovali naši pětičlennou partu s názvem SLEPEJŠI a plni očekávání se vydali do Kyjovského pivovaru, s útěchou, že aspoň pivo mají dobrý.
Soutěž probíhá pětikolově, v každém kole jsou dvě témata z různých oborů lidské činnosti. Nechybí otázky z událostí týkající se uplynulého týdne, poslechová témata, což nám vyhovovalo, ale zasejc jsme se až tak moc neorientovali v moderní hudbě. Dále obrázková témata, ta nám dělala opravdu potíže, například na obrázku byla velká fotka vlčáka a kolem několik obrázků dam. Naše "očko" se nám snažilo obrázek zpřístupnit svým popisem, kdy se soustředila na rasu pejska a počítala nám dámské hlavy. Našim úkolem bylo poznat název knihy - byli to Jiráskovy Psohlavci! Taktéž byl pro nás celkem oříšek jazykolamy a přesmyčky luštit pouze poslechově.
Ale, moc velkou ostudu jsme si neuděli, radost jsme měli z každého získaného bodu a hlavně jsme si sami sobě dokázali, že zvládnout lze všechno, jen musíme ve vlastním zájmu některé drobnosti dopilovat, lépe si rozvrhnout své úlohy a těšit se na další, příjemně a účelově strávený večer.