K bankovním službám České spořitelny, a. s.

Publikováno 11.04.2018 16:20 Málková Marie


Obrázek

 

Jak jste průběžně informováni přes konferenci a současně také na stránkách Metodického centra pro odstraňování bariér SONS ČR, Česká spořitelna, a. s., postupně zavádí další bankomaty (ATM) upravené pro ovládání s hlasovým výstupem pro samostatné užívání nevidomými osobami a vůbec všemi, kteří nemohou zrakem sledovat údaje na obrazovce.

Otevřete-li si https://www.sons.cz/Bankomaty_Ceske_sporitelny-P4005518.html, zjistíte, jaké možnosti na bankomatech jsou, jaké služby lze využít, jak postupovat, jak najít bankomat se vstupem pro sluchátka apod.

Česká spořitelna svoje služby opravdu stále zkvalitňuje, novinkou je např. na cca 70 % bankomatů nový SW, který se jeví z pohledu klienta vhodnější.

Mimo jiné zpracovává poznámky zaslané uživateli do Metodického centra pro odstraňování bariér - zde jsou odpovědi na některé dotazy:

 1) Základní nastavení hlasitosti - nízké defaultní nastavení hlasitosti ČS předala podnět na dodavatele hardwaru a je v řešení.

 2) Bankomaty bez výběrové funkce - pro stroje (pozn.: vkladové bankomaty), které nemají výběrovou funkci a přesto mají vstup pro sluchátka, nechá ČS doplnit novou hlášku upozorňující na tuto skutečnost. Ostatní funkce zachovány, pouze bez výběru.

 3) Ověření funkčnosti mono/stereo sluchátek: stereo sluchátka fungují bez problémů, mono je v podstatě stará technologie…

 4) Otázka volby skladby hotovosti: realizovat by šlo pouze jako volba vyšších či nižších bankovek (bez konkrétní skladby). Další úprava by vyžadovala větší finanční prostředky na realizaci. Úprava se nyní nepředpokládá.

 5) Vkládání PIN – musí se potvrzovat entrem / tlačítkem OK (protože může být 4 až 6místný, je nutno postupovat důsledně podle návodu).

 6) Maximální limit výběru – 80 000 Kč (více bankomat neumí technicky vydat).

 7) Dotykové bankomaty ČS – dosud nejsou v provozu.

Ve spolupráci s ČS bude Metodické centrum dále pokračovat a o jejím průběhu a o novinkách ve službách ČS vás budeme průběžně informovat. Přivítáme vaše reakce a těšíme se i na pozitivní zprávy.

Informace k datu 11. 4. 2018