Jičín město pohádky

Publikováno 26.09.2018 20:48 Odbočka Jičín


Obrázek

Jičín město pohádky

 

 

 

Září, září,

na léto jde stáří

a my už podruhé

zazáříme pro druhé.

 


     Tak by mohla začínat písnička, kterou si budeme zpívat 12. 9. 2018, před začátkem Jičína města pohádky. Druhé městské slavnosti, které se Jičínská odbočka naší organizace mohla v tomto posledním letním měsíci účastnit. Naše nadšení a popěvek se snažil rozladit jeden   z pořadatelů svým nesprávným a nevhodným přístupem. My jsme se ale nenechali odradit a připravili opět náš stánek. Rozmístili na pult stánku mnoho kompenzačních pomůcek, přichystali slovíčka v Braillově písmu s Pichtovým psacím strojem, brýle simulující vady zorného pole a hry pro děti.


     Protože se blíží 17. 10. 2018, sbírkový den celostátní veřejné sbírky Bílá pastelka, měli jsme pro návštěvníky připraveno velké množství letáku Bílé pastelky, kterou jsme spojili s pozvánkou na náš již 2. Benefiční koncert, který se koná v sobotu 13. 10. 2018. Za tři dny se nám podařilo rozdat okolo 700 letáků a nafouknout pro děti nespočet žlutých balónků s naším logem.   

     Čtvrteční a páteční dopoledne náš stánek navštěvovali učitelé se svými žáky. Studenti se zajímali o Braillovo písmo a učitelé měli zájem o osvětu naší organizace o životě nevidomých na svých školách. Odpoledne a celou sobotu nás navštěvovali rodiče s dětmi a naši příznivci s příspěvkem do kasičky psa.  Dokonce se na nás přišel podívat pan Martin Dlouhý z Lions Club International, District 122 Česká a Slovenská republika. Tato organizace, která se věnuje podpoře zrakově postiženým nám věnovala 170 000 ks pastelek, symbolu naší sbírky Bílá pastelka. Děkujeme všem, kteří nás navštívili na našem stánku a podpořili nás.

galerie: 13. 9. 2018

            14. 9. 2018

            15. 9. 2018