Jedenácté přikázání

Publikováno 16.11.2019 13:54 Odbočka Kyjov


Obrázek
Je úžasné, že lidé se zrakovým postižením dotáhnou své koničky do finále, že svojí zálibou dokáží potěšit mnoho desítek lidí všech věkových kategorii, všech zdravotních omezení, prostě všechny ty, kteří mají rádi humor a knížky.
A takový je i Jirka Maršálek, který dne 15. listopadu ve Společenském sále knihovny Jiřího Mahena v Brně křtil svou již v pořadí jedenáctou  knihu s názvem Jedenácté přikází. Při každém křtu říká že to je naposled, ale pak opět překvapí ....
Na tento křtící ceremoniál jsme byli pozváni i my Pastelky, protože Jirkovi se hodně moc líbí naše nářečí a protože křest probíhal v období hodů, tak jsme  zvolili své hudební pásmo Hody. A tak jsme zaplněný sál provedli celými hodovými zvyklostmi, a nechyběly ani pověstné Ártikuly, což jsou pravidla, které se musí během hodů přísně dodržovat. Po nás vystoupil nevidomý Ladislav Muroň se skladbou na příčnou flétnu.
Kmotry nové knihy byli - Lucie Štefličková - ilustrátorka knihy. Boris Kapitančik - moderátor Českého rozhlasu, který i knihu namluvil, a Ladislav Muroň - nevidomý divadelník.
A tak zas máme jeden hezký podvečer za námi, přijeli jsme podělit se se svým pěveckým potěšením, rozdat radost a hlavně nabít se pozitivní energií do dalšího období...

Obrázky