Jarní Klubové shromáždění KDVP

Publikováno 11.04.2017 14:55 Hluší Zdeněk


Obrázek

8. duben byl v kalendářích více než třicítky členů Klubu držitelů vodicích psů označen jako den, kdy se zúčastní Klubového shromáždění v pražské restauraci U statečného kohouta nedaleko stanice metra Kačerov.
Někomu se zdálo divné, proč by měl svou účast avizovat předem – tohle se za minulých vedení KDVP nikdy nedělalo. Jenomže provozovatel restaurace, kde se mimo jiné při svých soutěžích scházejí i zrakově postižení sportovci, chtěl předem vědět, kolik a jakého jídla má pro naši uzavřenou společnost připravit.
Podle seznamu přihlášených jsme mohli předepsat prezenční listiny, což usnadnilo přečtení jmen přítomných. Lehce se pak zjistilo, kteří známí přijeli a s kým si o přestávce rozhodně musím popovídat.
Oficiální část setkání začala gratulací, a to hned dvojitou: Předsedkyně klubu Renata Moravcová v tento den slavila narozeniny a navíc byla vyhlášena Ženou regionu 2016 v Královéhradeckém kraji.
Následovaly zprávy o činnosti a hospodaření a přehled významnějších akcí, které nás v roce 2017 čekají. Není toho málo a většinu z nich připravuje právě Renata. O to větší překvapení i nevoli mezi námi způsobil její popis posledního jednání s prezidentem SONS václavem Poláškem.
Dále jsme diskutovali o tom, jakým způsobem důstojně připomenout 20. výročí vzniku Střediska výcviku vodicích psů v Praze-Jinonicích, z něhož později vzešly i další cvičitelské školy u nás. Tady bude hodně záležet na ochotě a součinnosti s vedením SONS a jeho Oddělením propagace a zdrojů.
Na přetřes přišla též příloha Zory pro držitele vodicích psů Azor, pro níž se stále nepodařilo najít vedoucího, snad jen tým spolupracovníků. Pomocníky potřebujeme rovněž kvůli větší propagaci Klubu a života držitelů vodicích psů, a to na webových stránkách a facebooku. Rádi zveřejníme zprávičky o společných setkáních v regionech, o účasti členů klubu na zajímavých akcích, nebo třeba o problémech, které museli naši pejskaři řešit.
Dalším úkolem, který Klubové shromáždění vytyčilo, je navázání na projekt "Zde je vodicí pes vítán". Poté, co budou vytištěny nové nálepky, bude na nás přesvědčovat ve svém okolí instituce a obchodníky, aby se k projektu přidali a umožňovali do svých prostor vstup s vodicími psy. Znamená to ale také kázeň a soudnost nás, pejskařů. Aby byli naši psi opravdu vítáni, musí být pochopitelně čistí a ukáznění.
K některým bodům jednání se vyjádřili i hosté – viceprezident SONS Rudolf Volejník a redaktor Zory Petr Mašek. Ten Klubu nabídl i svou pomoc.
Čas po obědě byl vyhrazen k přátelskému popovídání a členové Klubu dostali od předsedkyně-oslavenkyně skvělý dort a koláčky. Vlastně měli dostat. Jenže kvůli váznoucí obsluze nezkušeného personálu se vše hodně opozdilo a tak mnozí museli odjet, aniž by sladkou dobrotu z Dobrušky ochutnali. Tohle byla kaňka na jinak pohodovém setkání. Organizátory to překvapilo o to víc, že při nedávné sportovní akci zde bylo vše perfektní. Kdo mohl tušit, že se tu od dubna změní personál?

Stanislava Krajíčková, nová členka KDVP

A přinášíme Vám z něj i několik okomentovaných obrázků


Obrázky

01 Zatímco předsedkyně KDVP vítala novou členku A. Marešovou... 01 Zatímco předsedkyně KDVP vítala novou členku A. Marešovou...
02 ... seznámili se i jejich Xanto s Braillou 02 ... seznámili se i jejich Xanto s Braillou
03. Nejpočetnější zastoupení měli jihočeši – přijelo 10 členů a 8 vodicích psů 03. Nejpočetnější zastoupení měli jihočeši – přijelo 10 členů a 8 vodicích psů
04. Hned na začátku Vláďa Krajíček za všechny pogratuloval předsedkyni Renatě Moravcové k narozeninám 04. Hned na začátku Vláďa Krajíček za všechny pogratuloval předsedkyni Renatě Moravcové k narozeninám
05. Hostem našeho shromáždění byl viceprezident SONS Rudolf Volejník 05. Hostem našeho shromáždění byl viceprezident SONS Rudolf Volejník
06. a Petr Mašek, redaktor časopisu Zora a tvůrce Naší šance 06. a Petr Mašek, redaktor časopisu Zora a tvůrce Naší šance
07. Zdenka Horká, bývalá redaktorka přílohy pro držitele vodicích psů, vysvětlovala, co tato práce obnáší 07. Zdenka Horká, bývalá redaktorka přílohy pro držitele vodicích psů, vysvětlovala, co tato práce obnáší
08. Jako poděkování za gratulaci jsme od předsedkyně dostali nádherný dort, který byl bohužel rozkrájen dřív, než jsme ho stihli vyfotit... 08. Jako poděkování za gratulaci jsme od předsedkyně dostali nádherný dort, který byl bohužel rozkrájen dřív, než jsme ho stihli vyfotit...
09 Chutnal i viceprezidentovi SONS R. Volejníkovi 09 Chutnal i viceprezidentovi SONS R. Volejníkovi
10. Naši pesani se během jednání chovali vzorně 10. Naši pesani se během jednání chovali vzorně
11. Labradoří bráškové – černý Cyril a karamelový Ceylon 11. Labradoří bráškové – černý Cyril a karamelový Ceylon
12. Jessi – pudl královský 12. Jessi – pudl královský
13. Pohodový ovčák Ziki 13. Pohodový ovčák Ziki
14. Homer (Hary) z rodu krátkosrstých kolií se seznamuje s královskou pudličkou Blis. Její starší kamarádka Jessi jen přihlíží. 14. Homer (Hary) z rodu krátkosrstých kolií se seznamuje s královskou pudličkou Blis. Její starší kamarádka Jessi jen přihlíží.
15. Zvídavý labrador 15. Zvídavý labrador