JEDU V MEDU

Publikováno 24.05.2023 12:14 Odbočka Praha západ a KC Vrchlická


Obrázek
Začíná: 10.06.2023 10:00
Končí: 10.06.2023 17:00
Kde: Praha 7

Srdečně zveme,

všechny milovníky medu a včelařství, na akci " JEDU V MEDU "

KDY: v sobotu 10. června od 10 do 17 hodin

KDE: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, Praha 7

Chcete se dozvědět něco zajímavého o včelách a vyzkoušet si, co všechno musí včelař umět a znát? Bohatý program věnovaný včelám a divokým opylovačům vám nabídne ukázky živých včel a práce včelařů, výtvarné dílny, promítání, besedy s odborníky, medové kurzy vaření i divadlo pro nejmenší. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty či degustace různých druhů medoviny.

Zažijte nejsladší den v muzeu!

Na našich workshopech si budete moci sestavit hmyzí hotel pro včelky samotářky, vyrobit svíčku, medový peeling na obličej, medovou sůl do koupele nebo šperk z korálků na motivy opylovačů, namalovat si na plátěnou tašku svého oblíbeného opylovače, stát se na chvíli včelařem a obléct se do včelařské kombinézy či zapálit si dýmák. V gastrostudiu vás pod vedením kuchařů z Asociace kuchařů a cukrářů ČR naučíme připravovat medové pochutiny.

Na dvorku i na střeše muzea můžete nahlédnout do včelích úlů a vidět praktické ukázky práce včelařů. Na vaše otázky jsou připraveni odpovídat včelaři z projektu Včely na střechách a Včelařského spolku Prahy 6 a 7.

Co všechno lze udělat pro divoké opylovače a co můžete udělat i vy, vám poradí odborníci z projektů Praha kvete nebo Čmeláci Plus. Ke zhlédnutí bude dokument Kam mizí včely režiséra a včelaře Petera Nelsona s následnou besedou se včelařem Milanem Šimonovským, kterou pro vás připravila organizace Na mysli.

Pro děti je připraveno divadelní vystoupení spojené s dílnami o včelách a včelařském povolání. Příběh o medvědovi zlodějíčkovi, kterému dá včela za vyučenou a poté si ho včelař vezme do parády a naučí ho správnému včelaření vám zahrají herci z Asociace místních potravinových iniciativ.

Partneři akce:

* Asociace kuchařů a cukrářů, z. s.

* Asociace místních potravinových iniciativ, o. p. s.

* Čmeláci Plus

* Fakulta životního prostředí České zemědělské univerzity

* Knihovna Antonína Švehly

* Mondeléz International

* Na mysli, z. ú.

* Nadační fond Propolis 33

* Praha kvete

* SONS ČR, z. s.

* Včelařský spolek pro Prahu 6 a 7

* Včely na střechách

* Včelařství Machovi

 

Vstupné: dospělí 100 Kč, děti, studenti a senioři nad 65 let 50 Kč Akce se koná pod záštitou starosty MČ Prahy 7 Jana Čižinského.

Info o akci podává a zve

 

Mgr. Věra Macháčková

SONS ČR, z.s.

tel.: 777 498 722

www.sons.cz