Informátor č. II

Publikováno 11.04.2018 08:22 Odbočka Kladno


Dne: 14.04.2018
Kde:

INFORMÁTOR

Č. 2 / 2018

 

 

 

Oblastní odbočky SONS Kladno

 

 

 

Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS Kladno a jejích příznivců.

Je neprodejný.


Kontakty:

SONS Kladno

Hřebečská 2678, 272 01 Kladno

 

Pracovníci:

Kuncová Hana

Tel.:           312 684 134  

Email:        kladno-odbocka@sons.cz

 

Macounová Ivana

Tel.:           733 268 111

Email:        kladno-odbocka@sons.cz

 

 

Úřední hodiny:

Pondělí:       9:00 – 16:00

Čtvrtek:       9:00 – 16:00

Po předchozí domluvě lze i jindy!

 

Rada oblastní odbočky SONS:

Burda Miloš, Kuncová Hana, Macounová Ivana, Hanusová Hana, Bláha Petr.

 

Rada je tu pro Vás, nebojte se nás kontaktovat se svými připomínkami a nápady ohledně dění v SONSu, uvítáme Vaši aktivitu a Váš zájem.

 

Předseda:                    Burda Miloš

Místopředsedkyně:     Kuncová Hana

Hospodářka:                Macounová Ivana

 

 

 

 

 

 

AKCE NA PŘÍŠTÍ MĚSÍCE

 

 

 

 

Zde najdete přehled plánovaných akcí. Naše odbočka pro své klienty pořádá většinou dvě akce do měsíce.

 

 

 

Muzeum trabantů

 

 

 

14. dubna sobota, Muzeum trabantů Praha Motol. Pojedeme vlakem z Kladna hlavního nádraží v 9:15 do Hostivic (možnost jet již ze zastávky Kladno město). V Hostivicích přestoupíme na vlak směr Zličín. Odtud ze zastávky Sídliště Řepy pojedeme tramvají č. 9 nebo 16 na zastávku Hotel Golf.

 

 
 

Jarní pobyt

 

 

 4. až 6. května Jarní pobyt v Liberci. Ubytování v hotelu U jezírka, dvě noci s polopenzí. Začínáme v pátek večeří, končíme v neděli snídaní. Odjezd v pátek ráno smluvním autobusem v 8:00. Výlety: v pátek navštívíme Muzeum českého granátu Turnov a Dlaskův statek, v sobotu Botanickou zahradu a ZOO Liberec, v neděli za příznivého počasí vyjedeme lanovkou na Ještěd. Obědy si účastníci hradí sami, v programu na ně bude časový prostor.

 

 
 

Muzeum Roztoky

 

 

 12. května sobota Výlet – Středočeské muzeum Roztoky u Prahy. Výstava Viděno rukama s haptickou částí sochařského díla Marie Leontovyčové. Dále jsou k dispozici haptické modely historického vývoje zámku. V případě zájmu je možné jít i na prohlídkové okruhy zámku. Odjezd vlakem z hlavního nádraží v 10.29 směr Kralupy nad Vltavou (možnost přistoupit Kladno město a Kladno Švermov). V Kralupech přestoupíme na vlak směr Roztoky u Prahy. Pokud si budou chtít účastníci dát oběd, v blízkosti zámku se nachází restaurace Koruna. Spojení nazpět vlakem 12:56, 14:56 nebo 16:56.

 

Pozvánka do Středočeského muzea v Roztokách u Prahy

 

V posledních letech rozšiřuje muzeum nabídku služeb a aktivit pro zdravotně postižené občany. Díky generální rekonstrukci objektu a budování nových stálých expozic otevřených v roce 2014 byl ve výstavních prostorách zámku projektován bezbariérový přístup. V rámci projektu „Zpřístupnění nových expozic Středočeského muzea v Roztokách u Prahy pro nevidomé a slabozraké“, nabízíme zrakově hendikepovaným v roce 2018 tyto expozice:

RUCE MÍSTO OČÍ

Stálá expozice haptických modelů, které prezentují stavebně historický vývoj zámku v pěti vývojových fázích. Expozice je veřejnosti zpřístupněna v Informačním centru muzea, které se nachází v zámku.

 

VIDĚNO RUKAMA

Autorská výstava s haptickou částí sochařského díla Marie Leontovyčové. Sochařka v průběhu 50. – 60. let 20. století vytvořila unikátní soubor drobné plastiky, ve kterém zachytila konkrétní zvířata pražské ZOO. Některá originální díla a modely zvířat propůjčí umělkyně k vytvoření vlastní haptické části výstavy, která je součástí výstavního prostoru Malé výstavní síně od 9. 2. do 20. 5. 2018.

 

Haptické modely zámku v Roztokách stejně tak jako výstava soch Marie Leontovyčové Viděno rukama návštěvníkům ukáže, že umělecká díla mohou objevovat také hmatem. Zároveň jim tak přiblíží i svět nevidomých, kterým je vnímání doteky určeno především. Zbystřit své ostatní smysly a zažít muzeum tak, jak jste ho ještě nezažili, můžete i během Muzejní noci 18. 5. 2018.


 

 
 

Oblastní shromáždění

 

 

 5. června, úterý - Oblastní shromáždění v Hotelu Kladno od 16:00.

 

 

 

PŘIPRAVUJEME:

 

 
 

Rekondiční pobyt

 

 

 

 21. – 28. července – rekondiční pobyt. Připravujeme pro Vás rekondiční pobyt, v pořadí již dvanáctý. Tentokrát se vrátíme do hotelu Renospond v Proseči u Skutče ve Východních Čechách. Konaly se zde naše pobyty v letech 2010 a 2011. I tentokrát připravujeme zajímavou a bohatou náplň programu: odborný program, workshopy, soutěže a samozřejmě výlety. Hlásit se můžete u vedoucí pobytu Ivany Macounové. Přednost mají členové odbočky SONS Kladno a jejich průvodci.

 

 

 

Zpracovala: Hospodářka Ivana Macounová