IV. ON-LINE AKTIVITA - Recept na cukroví a dobrůtky

Publikováno 15.12.2020 23:30 Odbočka Vrchlabi


Naše členky vzaly IV. on-line aktivitu opravdu vážně. Posílají nám recepty jen to frčí. Budeme je sem postupně přidávat.... Mňam... 

 

Recept na slané silvestrovské jednohubky:

Jednoduché,neokoukané,chutné,ověřené: V Lidlu nebo Penny koupíme balení tortil. Je jich tam šest. Tortilu potřeme trochu mokrou rukou--lépe se potom roluje.

Potřeme ji pomazánkovým máslem s příchutí křenu nebo česneku-dle vaší chutí. Poklademe zelenými lístky bazalky,nebo salátu nebo polníčku a na to dáme vrstvu šunky nebo salámu-dle chuti. A začneme rolovat.

Slanou roládku dáme do potravinové fólie a nejméně na 2hod do chladu. Před podáváním nakrájíme na krátké špalíčky.Nakonec ozdobíme olivou napíchnutou na párátku,kterým poté propíchneme celý kousek. Dobrou chuť a pěkné chvíle přeje Eva.

 

Recept na vyborné vánoční sušenky :

100 g ovesnych vlocek 175 g hl.mouky 1/2 lzicky jedlé sody 175 g cukru krupice 1 lzicka skorice 140 g masla 1 vejce 70 g susenych brusinek 50 g vlasskych orechu.

Z techto surovin utvorime testo a dame asi na slabé 2 hodiny odpocinout do chladu. Poté utvorime hady a z nich krajime malé kousky,z nich stejne velké placicky,které peceme na plechu vylozenym pecicim papirem.Peceme na 165.stupnu doruzova. Dobrou chuť přeje paní Eva


Obrázky

Recept od paní Ivy Recept od paní Ivy