Hrajeme showdown

Publikováno 05.06.2019 10:54 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

HRAJEME SHOWDOWN  

 

 

Na naší odbočce se již dlouhá léta hraje showdown. Asi nemusíme říkat, že se jedná o aplikovaný stolní tenis pro zrakově postižené. Kdysi nám první stůl vyrobil - vlastně si už nepamatuji v kterém roce - syn od našeho člena pana Jindřicha Havlíčka. Tehdy byl o showdown velký zájem a na „tréninky“ chodilo mnoho lidí. Od té doby se mnohé změnilo – máme stůl, na kterém se hrají i vrcholové soutěže; přišli další hráči; změnila se pravidla; zmenšily se pálky … 

V současné době hraje u nás showdown 10 členů (včetně hostujících členů). Všichni jsou členy sportovního oddílu SK Olomouc SIGMA MŽ. Díky šikovnosti Davida Hájka, Klárky Nádvorníkové a Květy Trnečkové se podařilo pro sportovní oddíl získat peníze na účast na zahraničních turnajích a také na pětidenní soustředění hráčů. V loňském roce se hráči zúčastnili turnajů v Lotyšsku a na Slovensku. Letos se kromě již tradičních turnajů na Slovensku pojede soutěžit do Holandska. Možná, že i díky pravidelnému tréninku se podařilo probojovat 6 hráčům na Mistrovství republiky v showdownu. 

Jen co nám stále v Šumperku chybí, je rozhodčí se zkouškami. Ve sportovním oddíle sice píská J. Trnečka, ale ten není ze Šumperka a tak může být na našich trénincích jen zřídka. Budeme věřit, že i to se v budoucnu změní. Budeme také rádi, kdyby showdown začali hrát i nový hráči. Vždyť hraní showdownu v Šumperku neznamená jen trénování, ale i setkávání a popovídání si o životě nebo o čemkoliv.

 

 

 


Obrázky