Halloween 2022

Publikováno 07.11.2022 01:14 Odbočka Kyjov


Obrázek

Připravené jsme měli čtyři stanoviště a dva nadstandartní úkoly, vše s tématikou halloweenu a se záměrem procvičování smyslů, důležitých pro samostatný řivot zrakově postižených lidí - jemná motorika, orientace v mikroprostoru, sluch, hmat i chuť.
Na prvním stanovišti bylo nutno pochytat pavouky, kteří se nám v ten den vyrojili ze všech možných koutů. Druhé stanoviště bylo plné netopýrů a ty bylo nutno vylovit ze škvír, kam se schovali. Podobné to bylo na třetím stanovišti, které se hemžilo prozměnu duchy, Měli jsme jich nad hlavami plno a pár se nám motalo i po zemi, a ty bylo nutné pochytat lasem. Na čtvrté stanoviště byl dopraven kontejnér ve tvaru dýně, do kterého bylo třeba naházet kontaminované malé dýňe v ochranných rukavicích.
Bonusové úkoly spočívaly v procvičování hmatu a chuťi. Hmat si nevidomí procvičili na Fjůzrem upraveném rébusu bludiště a poslední úkol byl krapet zákeřný, ale téměř všichni odvahu našli - poznávali chutě Bertíkových fazolek ze seriálu Harry Potter a věřte, že se tam mísili chutě libé i ty velmi zrádné.
V závěru příjemného odpoledne pak všichni za účast, odvahu a smysl pro recesi si domů odnášeli sladkou odměnu ve tvaru netopýra.


Obrázky



Chytání pavouků Chytání pavouků
Lovení netopýrů Lovení netopýrů
Tak se šlo na duchy Tak se šlo na duchy
Vhazování dyňí Vhazování dyňí
Hnatové bludiště Hnatové bludiště

Odměna Odměna