Gurmán klub
Gurmán klub
Pilotní klub nového Gurmán klubu dopadl dle očekávání velmi dobře.
Sešlo se nás osm labužníků. Vlaďka, hlavní šéfkuchařka nás
na začátku seznámila s receptem a postupem při jeho přípravě a ingrediencemi, které budeme potřebovat.
Pak rozdělila úkoly a my začali s chutí loupat, krájet, strouhat, míchat, třít dochucovat a mudrovat. No a asi po hodině došlo na to nejhlavnější,
k ochutnávce našeho výtvoru. Vlaďka nám k tomu ještě opekla toustíčky, Katka připravila speciální čaj ze skořápek ořechů, který má příznivé
účinky zejména na kašel, vlasy, pleť a kupodivu i lahodně chutná.
No a co jsme si vlastně ukuchtili?
Vynikající, věřte nevěřte tataráček z vařených brambor.
Ostatně můžete se přesvědčit sami, to když si ho podle našeho receptu doma připravíte.
Bramborový tataráček
Ingredience:
4 ve slupce uvařené brambory
1 cibule
3 stroužky česneku (může být i víc)
5 polévkových lžic oleje
4 polévkové lžíce kečupu (ostřejší je lepší)
1 čajová lžička sladké papriky a pálivé papriky
sůl, pepř dle chuti
Postup:
Vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
Přidáme olej, drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, kečup a ostatní koření. Velmi důkladně promícháme a dáme do chladu odpočinout.
Nejlépe chutná na druhý den na dobře propečené topince!
(Kateřina Rathúská)