Gurmán klub

Publikováno 26.06.2019 10:13 Odbočka Uherské Hradiště


Gurmán klub

Pilotní klub nového Gurmán klubu dopadl dle očekávání velmi dobře.


Sešlo se nás osm labužníků. Vlaďka, hlavní šéfkuchařka nás

na začátku seznámila s receptem a postupem při jeho přípravě a ingrediencemi, které budeme potřebovat.

Pak rozdělila úkoly a my začali s chutí loupat, krájet, strouhat, míchat, třít dochucovat a mudrovat. No a asi po hodině došlo na to nejhlavnější,

k ochutnávce našeho výtvoru. Vlaďka nám k tomu ještě opekla toustíčky, Katka připravila speciální čaj ze skořápek ořechů, který má příznivé

účinky zejména na kašel, vlasy, pleť a kupodivu i lahodně chutná.

No a co jsme si vlastně ukuchtili?

Vynikající, věřte nevěřte tataráček z vařených brambor.

Ostatně můžete se přesvědčit sami, to když si ho podle našeho receptu doma připravíte.

 

 

Bramborový tataráček

Ingredience:

4 ve slupce uvařené brambory
1 cibule
3 stroužky česneku (může být i víc)
5 polévkových lžic oleje
4 polévkové lžíce kečupu (ostřejší je lepší)
1 čajová lžička sladké papriky a pálivé papriky
sůl, pepř dle chuti

 

 Postup:

Vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
Přidáme olej, drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, kečup a ostatní koření. Velmi důkladně promícháme a dáme do chladu odpočinout.
Nejlépe chutná na druhý den na dobře propečené topince!

(Kateřina Rathúská)