FUNGOVÁNÍ V NOVÉM ROCE

Publikováno 15.01.2021 08:59 Odbočka Jeseník


Vládní nařízení nám stále neumožňují společná klubová setkání, ale hledáme cesty, jak být s vámi v kontaktu!

PONDĚLÍ je den, kdy nás osobně zastihnete v kanceláři odbočky v době od 8 do 16.30 hodin. Chystáte-li se k nám, prosím, nejprve nás kontaktujte telefonicky. 

CO NABÍZÍME:

Sociální poradenství (pomoc s vyřízením příspěvku na pomůcku, pomoc s vyřešením nepříznivé rodinné či osobní situace, podporu ve zvládání současné situace, apod.).

Zrakově postiženým uživatelům nabízíme desinfekci ZDARMA (v malých 150 ml a 100 ml lahvičkách s aplikátorem - gel, sprej), jednorázové roušky. K vyzvednutí v odbočce po telefonické dohodě.

Od úterý 23. února máme zapůjčen prezentační kufřík s optickými lupami od firmy Spektra. Lupy si můžete bezplatně vyzkoušet a budou-li vám vyhovovat, je možné si konkrétní typ lupy hned objednat.

Osobní setkání v kanceláři odbočky – u kafe, čaje, jen tak, nebo při nějaké společenské hře (pořídili jsme nové hry uzpůsobené pro zrakově postižené – např. piškvorky, lodě, hmatovou hru Olé! – rozlišování tvarů), nebo při trénování paměti, čtení časopisu pro zrakově postižené Zora.

Telefonickou podporu - snažíme se zůstat s vámi alespoň v telefonickém kontaktu. Chcete-li být s námi v častějším telefonickém kontaktu, ozvěte se nám! 

Společnou procházku/výlet městem/v okolí města za dodržení potřebných hygienických nařízení.

Setkání on-line skrze WhatsApp, Skype, Teams. Zájemci, prosím, nahlaste se! V jiných odbočkách se takto setkávají ve stejném složení jako při osobních setkáních na klubech a funguje to. Pokud žádnou z uvedených aplikací neumíte obsluhovat, pomůžeme vám/zaučíme vás, stačí nás kontaktovat.