Dušičkové dýňobraní

Publikováno 03.11.2023 14:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Poslední říjnové pondělí i na nás dopadla podzimní nálada a chuť vytvořit si něco kreativního a zajímavého. A tak jsme se sešli v naší klubovně v SONS Příbram a pustili se do toho společně s klienty. Deset krásných dýní jsme dostali jako dar ze statku Patákovi, https://www.statekpatakovi.cz/ za což ještě jednou moc děkujeme.

Po dýních se jen zaprášilo a to nejen ve smyslu jídla, i když někteří z nás byli odvážní a ochutnávali i sirovou dýni, ale hlavně se povedlo, že ani jedna nezbyla a ze všech jsme nakonec vyřezali nějaký ten obličej. Jelikož jsme od sebe poslepu nemohli opisovat výraz každé dýně je tak zcela jiný. A tak netrvalo dlouho a narodilo se nám v kanceláři deset strašidýlek. Jen ještě musíme vymyslet nějaká jména, všechny tváře nemohou být strašidýlko Emílek.

K dotvoření atmosféry jsme do každé vydlabané dýně umístili elektrickou čajovou svíčku, která svým mihotavým svitem simulovala plamen opravdické svíčky avšak vše bezpečně a bez hrozícího požáru. Při odchodu se tak leckdo mohl podivit nad dýňovo-lampiónovým průvodem, který odcházel z naší klubovny.

Andrea Hlaváčková

 

A jako už tradičně, malůvka dýně, obrázek v úvodu a všechny jemu podobné, které většinou dáváme k programům, nebo zprávám z akcí, je z této stránky: https://www.nicepng.com/.


Obrázky