Duo VojoDeyl vystoupilo v Šumperku

Publikováno 01.08.2023 14:08 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

DUO VOJODEYL VYSTOUPILO V ŠUMPERKU 

 

Festival Dny umění nevidomých je znám na Moravě i v Čechách jako víceoborový festival, který nabízí příležitost ke zviditelnění pro mnohé talentované umělce s těžkým zrakovým postižením. Naše šumperská odbočka se do něj pravidelně zapojuje a pomáhá tak s představováním umělců laické i odborné veřejnosti. Do našeho regionu v rámci Dnů umění nevidomých doposud zavítali např. osobnosti jako Radek Žalud, Ráchel Skleničková, Honza Jareš, Ben Levíček, grafička Markéta Evjaková a Radim Vojtek s cimbálovou muzikou Falešnica.

A právě Radim společně se svým kolegou Martinem Deylem ovládl  dvorek Městské knihovny T. G. Masaryka v Šumperku ve čtvrtek 20. července 2023, kdy tady v pozdějších odpoledních hodinách vystupovali jako duo VojoDeyl. Jejich repertoár byl pestrý a plný krásných písní. Slyšeli jsme písničky z pohádek Lotrando a Zubejda, Princezna ze mlejna, slovenské hity od Jožo Ráže či Pavla Habery, písně lidové z Moravy i z Polska a kouzelné tóny kytary, houslí a kláves. Závěrem duo zahrálo několik písní na přání a publikum je odměnilo zaslouženým potleskem.

 

Koncert probíhal ve spolupráci s Městskou knihovnou T. G. Masaryka Šumperk, která nám zároveň poskytla zázemí pro jeho konání. Tímto knihovně a její ředitelce paní Šeligové děkujeme za pomoc s organizací a už teď se těšíme na další společný počin.

 

Velké poděkování patří i všem našim členům, kteří duo VojoDeyl přišli podpořit a vyjádřit přízeň naší odbočce.

 

Akci podpořilo Město Šumperk, Olomoucký kraj a Ministerstvo kultury. Za podporu děkujeme.


Obrázky