Dostavba eskalátorů - stanice metra Nádraží Veleslavín

Publikováno 28.10.2017 18:28 Málková Marie


Dopravní podnik Praha připravuje realizaci akce "Dostavba eskalátorů z podchodu stanice metra Nádraží Veleslavín k odjezdovému stání busů na BUS terminálu." 

Z důvodu výstavby eskalátorů bude od 1. listopadu 2017 přibližně na dobu pěti měsíců (předpoklad duben 2018) od zahájení denního provozu uzavřen vstup a výstup ze stanice metra A - Nádraží Veleslavín směrem k nástupním zastávkám autobusů v obratišti.

Příjezdová stání všech autobusů na terminálu zůstavají ve stávající podobě.

Podrobnosti: Nástupní zastávka pro linky číslo 119 a 225 bude přemístěna z dnešního terminálu přes Evropskou na smyčku ve Vokovické ulici, do bývalého autobusového obratiště v ulici Vokovická. (Tady odjížděly autobusy v době výstavby stanice metra). Nástupní zastávka meziměstských linek (Slaný, Louny) bude přemístěna do zadní části obratiště k odjezdovým stáním směr Kladno. K nástupním cestám k autobusům PID (směr Kladno, Slaný apod.) pro osoby nevidomé a slabozraké DPP doporučuje využít zastávku Divoká Šárka, kam je možnost popojet autobusem MHD 119 ze smyčky ve Vokovické ulici.

Zhotovitel stavby Metrostav zajišťuje výrobu a osazení informačních tabulí pro cestující v podchodu i na povrchu, upravují se jízdní řády odjezdů autobusů MHD ve smyčce ve Vokovické, v době zahájení stavby budou osazeny, rovněž dojde k přesměrování informací z majáčků pro nevidomé v podchodu stanice. Stávající pevné schodiště k odjezdu autobusů bude uzavřeno a na jeho místě proběhnou bourací práce.

Informace DPP: 

http://www.dpp.cz/dpp-zahaji-dostavbu-eskalatoru-v-podchodu-stanice-metra-nadrazi-veleslavin/

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/nadrazi-veleslavin-docasne-omezeni-vstupu-a-vystupu-ze-stanice-metra/