Dopravní infrastruktura 2018

Publikováno 19.05.2018 14:44 Málková Marie


Obrázek
Začíná: 16.05.2018
Končí: 17.05.2018
Kde:

Litomyšl – 13. konference DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA 2018

Konference se konala 16. – 17. května v Zámeckém pivovaru Litomyšl. Doprovodná výstava byla umístěna v Hale Expo na prvním nádvoří.

Program přednášek byl náročný, sestavený Sborem poradců včetně zástupců MD, SFDI, ŘSD ČŘ, SŽDC, a dalších institucí. Konference byla tematicky multimodální v sedmi programových blocích:

  1. Legislativa – exekutiva – financování
  2. Železniční infrastruktura
  3. Efektivní technologie oprav vozovek
  4. Autonomní infrastruktura
  5. Jak kupředu – diskusní panel
  6. Bezpečnost silničního provozu
  7. Strategie – vize – plánování

Více informací o záštitě akce, delegátech, harmonogram konference, seznam registrovaných vystavovatelů, atp. k dispozici na www.kdi.cz.

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. zde byla zastoupena Ing. Františkem Brašnou a Petrem Lněničkou z Metodického centra odstraňování bariér.

Petr Lněnička, odborný konzultant SONS ČR, z. s., prezentoval  v bloku 2 „Přístupnost železniční infrastruktury pro zrakově postižené – dopravní cesty” a v bloku 6 „Přístupnost a bezpečné užívání dopravních terminálů a autobusových nádraží pro zrakově postižené”. Zhodnotil související legislativu, ukázal základní bezbariérové úpravy a prvky zajišťující přístup a užívání dopravních staveb. Zejména kladl důraz na aktuální problémy bezbariérových úprav dopravních staveb pro zrakově postižené.

Tématům bezpečná dopravní infrastruktura a jejímu plánování je třeba stále věnovat zvýšenou pozornost.


Obrázky