Dny umění nevidomých - Koncert Honzy Jareše v Novém Jičíně

Publikováno 08.09.2022 17:08 Šváb Radek


Obrázek
Dne: 23.09.2022 17:00
Kde: Modlitebna FS ČCE, Janáčkovy Sady 1, Nový Jičín

Zveme Vás na hudební večer Honzy Jareše s podtitulem Doktor duší aneb hudba je lék proběhne 23. září 2022 od 17 hodin v modlitebně Českobratrské církve evangelické, v Janáčkových sadech. Honza Jareš je absolventem Pražské konzervatoře v oboru populární zpěv a moderní klavír. Honza, jako zpívající klavírista, dokáže publikum zaujmout ojedinělým hudebním projevem plným energie a pozitivních emocí.

V roce 2020 vydal v Radioservisu Českého rozhlasu desku Doktor duší. Deska obsahuje 12 původních písní, jejichž autorem je Tomáš Kympl. S titulní písní Doktor duší získal Honza Platinovou dvanáctku za 12 vítězství v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka. Je rovněž laureátem Výroční ceny Legenda nočního proudu v kategorii Objev roku 2019. Honza vystupuje sólově nebo s doprovodem dalších zpěváků či instrumentalistů jako je například sopranistka Markéta Fassati, kontrabasista Tomeš Smetana nebo bubeník a perkusista Jaromír Helešic. Své koncerty si sám moderuje.

Hudební večer probíhá v rámci 28. ročníku festivalu Dny umění nevidomých.

Akce probíhá za podpory Ministerstva kultury ČR, Moravskoslezského kraje, Města Nový Jičín a Českobratrské církve evangelické.