Den zdraví - péče o pleť.

Publikováno 13.04.2016 14:12 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

Dne 13. 4. 2016 jsme si na odbočce v České Lípě udělali den zdraví, zaměřený na stárnoucí pleť. Jako každé středeční ráno jsme si s Janičkou Řehořkovou zacvičili na i u židle. V deset hodin přijela paní kosmetička. Paní Kovalenko nám řekla, jak se starat o stárnoucí pleť a některým z nás udělala masáž obličeje a dekoltu, upravila a nabarvila obočí. Po kosmetice jsme měli Klub zdraví. Pro dnešní den jsme si připravili dva elixíry (jak tomu říkáme) zelený čaj a salát (recepty níže). Dozvěděli jsme se, jak se o pleť starat, nejenom zvenčí ale i uvnitř.

Tímto děkujeme paní Naděždě Kovalenko za kosmetiku a přednášku, budeme se těšit na další spolupráci.

Recepty

Zelený čaj

Připravíme si horkou vodu. Do vody vložíme zelený čaj, citron (bez šlupky), nakrájené jahody, jahody rozmixované s mátou, kopřivy a sedmikrásky. Dosladíme přírodním sladidlem (rostlinné sirupy např. smrkový). Necháme vylouhovat čaj dle návodu a poté ještě asi 30min.

Salát

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravíme si směs salátu např. polníček a hlávkový. Namočená semínka (min. hodinu). Půlku velkého pomeranče vymačkáme a druhou nakrájíme. Spařené kopřivy, řapíkatý celer a fenykl nakrájíme na jemno. Vše smíchejte. Zalijeme sezamovým olejem a červeným vinný octe, lehce přislazeným.


Obrázky