Den sociálních služeb v České Lípě

Publikováno 13.05.2016 10:02 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

 

Dne 12. května 2016 se konal Den sociálních služeb v České Lípě. Na této akci jsme prezentovali činnost SONS ČR a naší odbočky v České Lípě. Paní Zuzana Duchoňová ukázala práci s vodícím psem Kayou. Předsedkyně Jana Řehořková vysvětlila strukturu organizace SONS ČR a přítomným poskytovatelům služeb nabídla naše služby. K vidění bylo velké album fotek našich činností, výrobky, kompenzační pomůcky a letáčky nejenom naše, ale i Tyfloservisu. O akci vyšel článek na webu města, který přikládám níže i se zdrojem. Na fotkách můžete vidět i skotské tance Domova pro osoby se zdravotním postižením.  Den sociálních služeb se nám moc líbil!

Na dvacet různých poskytovatelů sociálních služeb z celého Libereckého kraje se dnes, 12. května sjelo v Penzionu s pečovatelskou službou v České Lípě, aby v rámci Dne sociálních služeb představili svoji nabídku.

Setkání pro odbornou i širokou veřejnost pořádala příspěvková organizace Sociální služby města České Lípy.

Návštěvníci se tak dozvěděli, jaké služby svým klientům nabízí například Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých, humanitární organizace ADRA, Farní charita nebo jak funguje Strážný anděl. „Spousta informací určitě poslouží nám všem, abychom o sobě navzájem věděli a dokázali svým klientům poradit, na jakou organizaci se mohou v případě potřeby obrátit“ zdůraznila Jitka Dočkalová, ředitelka českolipských městských sociálních služeb.

Nabídku všech vystavovatelů si se zájmem prohlédli také představitelé města, starostka Romana Žatecká spolu s místostarostou Jurajem Ranincem. „Byl to dobrý a užitečný nápad uspořádat podobné setkání,“ pochválila organizátory starostka a vystavovatelům poděkovala, že pozvání Sociálních služeb na tuto akci přijali.

Příjemným programovým zpestřením bylo také vystoupení klientů Denních a pobytových služeb z České Lípy, kteří zatančili své skotské tance, ale i názorná ukázka práce vodícího psa.

Zdroj: http://mucl.cz/cz/urad-a-samosprava/aktualne-z-odboru/aktualne-z-uradu/den-socialnich-sluzeb-v-ceske-lipe/

Tento den ale nekončil. Čekalo nás strategické plánování pro rozvoj města Česká Lípa do roku 2023. Do tohoto dne občané města vyplnili 700 dotazníků na společné téma: život ve městě. A na strategickém plánování jsme jako odborná veřejnost měli za úkol napsat, jaké konkrétní problémy vidíme v České Lípě, my jsme také přispěli s tím, co nás trápí např. špatně fungující přijímače VPN v MHD.  Po celém sále kulturního domu byla rozmístěna stanoviště: dopravy, služeb, životního prostředí, volného času a kultury. Odborníci zde byli v hojném počtu, poskytli jsme tak široké spektrum problémů a doufejme, že jsme tak projasnili odpovědi občanů a doplnili o konkrétní řešení.

Na úvodní fotce je vyfocena starostka paní Mgr. Romana Žatecká. 


Obrázky

Skotské tance. Skotské tance.
Náš prezentační stůl. Náš prezentační stůl.
Tým OO SONS CL: (zleva) Jana Řehořková, Ludmila Chalupová, Barbara Kubíčková a Zuzana Duchoňová Tým OO SONS CL: (zleva) Jana Řehořková, Ludmila Chalupová, Barbara Kubíčková a Zuzana Duchoňová
Ukázka strategického plánování. Ukázka strategického plánování.
Ukázka strategického plánování. Ukázka strategického plánování.
Ukázka vodícího psa. Ukázka vodícího psa.