Den bez bariér 2021 v Praze

Publikováno 14.09.2021 15:18 Brašna František


Obrázek
Začíná: 17.09.2021 08:30
Končí: 17.09.2021 12:45
Kde: MHMP Charvátova

Pozvánka na Den bez bariér za účasti SONS ČR, z. s. 

Letošní ročník této vzdělávací akce v oblasti bezbariérové přístupnosti pro odbornou veřejnost nese podtitul „Jak odstranit bariéru od A do Z"

Účastníci se dozví základní informace o mapování přístupnosti jako prvním kroku k identifikaci problému, možnostech financování bezbariérových úprav a zásadách jejich projekce, realizace i správného užívání, aby bariéry opět nevznikaly. Součástí akce je možnost vyzkoušet kompenzační pomůcky (vozík, bílou hůl) v reálném prostředí pražské ulice a dále možnost konzultovat konkrétní otázky bezbariérového užívání staveb se zástupci organizací SONS, POV a NIPI. Seminář je určen zaměstnancům veřejné správy a městských organizací, projektantům, realizačním firmám, provozovatelům objektů pro veřejnost i studentům stavebních oborů. Účast vč. drobného občerstvení je v rámci Evropského týdne mobility ZDARMA. K účasti na přednáškové části semináře je třeba se velmi jednoduše zaregistrovat! Hromadné registrace (školní třídy) směřujte e-mailem na koordinátora akce Mgr. Karolínu Klímovou karolina.klimova@praha.eu. Podrobný program bude již brzy k dispozici v knihovně portálu Čistou stopou Prahou. Při konání akce budou dodržována aktuální hygienická pravidla k omezení šíření covid-19.

Zkoušení kompenzačních pomůcek probíhá od 8: 30 – 13:00 ve veřejném  prostoru před obchodním domem Quadrio, Praha 1 a není třeba se k němu registrovat – přijďte a vyzkoušejte třeba po cestě na metro či na nákup! 

Text zdroj MHMP, foto internet, podrobná pozvánka: Den bb 2021 (pdf; 281 KB) Prezentace přednášejících k dispozici ZDE