DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ SVVP

Publikováno 20.06.2016 10:19 Odbočka Vrchlabi


Obrázek

18. 6. 2016

V sobotu jsme vstávali brzy - já po páté hodině, abychom stihli odjet do Prahy, na den otevřených dveří Střediska výcviku vodících psů v Praze Jinonice. Já osobně jsem se hodně těšila.

Dle informací SSV byla cesta značená - ano, to byla, ale rozhodně ne pro někoho, kdo špatně vidí. Příště by bylo fajn vytisknout šipky na barevný papír. Ale budiž.

Po příchodu jsme se nahlásili u stolečku, s tím, že jsme až z Vrchlabí z odbočky a že bychom se rádi nechali provést areálem - tak, jak nám bylo po telefonu slíbeno. Bylo nám řečeno, že se čeká na více zájemců. Čekalo nás tam asi dvacet. Pak se skupina jaksi rozpustila, protože nikdo nepřišel. Takže jsme se vydali na obchůzku sami. Našli jsme kotce pro pejsky, kavárnu po tmě - kam jsme se ale bohužel nemohli z časových důvodů dostat - byla na objednání. Našli jsme "neviditelnou výstavu" - která tedy fungovala velmi dobře, až na to, že vše co nabízela, máme k dispozici na odbočce, takže bohužel nic nového. Pak jsme se shromáždili na ukázku výcviku vodicích psů - měli jsme tu čest vidět tři pejsky, kteří předvedli cca pětiminutový program - chůze u nohy, vyhnutí se překážce, zastavení, sedni, lehni, zůstaň a ke mně. Následně odešli.

Takže výtek bych měla hned několik – největším nedostatkem byl nulový přísun informací - jelikož jsme se setkali jen s jednou slečnou na chodbě, která měla v předvýchově štěňátko a té jsme se tedy ptali. Dozvěděli jsme se, že studuje, že má pejska dva týdny a že ho učí čůrat venku. Jinak nic.

 Jela jsem se svými členy dohromady 300 km pro to, abychom si pohladili štěňátko, zastříleli si z pistole, kterou máme na odbočce a viděli cca sedm povelů. Pejskové byli zřejmě na počátku svého výcviku, tak možná, kdyby byla ukázka s nějakým komentářem, nebylo by to tolik nudné. Ten, kdo vůbec neví nic o výcviku psů, by nenapočítal ani tolik předvedených cviků - prostě "zase ty informace".....

Oceňuji snahu "neviditelné výstavy" - to bylo dobré stanoviště pro někoho, kdo to nezná a pro děti. Doplňující aktivity, jako prodej mini zákusků a tisk na trička, byl prima nápad. Dále děkuji za to, že v hale bylo pití a otevřené WC.

Samozřejmě vím, že středisko dělá záslužnou a náročnou práci. Domnívám se však, že je potřeba svoji práci umět i dobře prezentovat.

 

 


Obrázky

Spící štěňátko v Spící štěňátko v "předvýchově"
"Slepostezka"
Jak nám to slušelo Jak nám to slušelo
Chcete mě? .... Chcete mě? ....
Psí bydlení Psí bydlení
Ukázka výcviku Ukázka výcviku