DÁLNIČNÍ POPLATKY pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P

Publikováno 25.01.2021 16:07 Odbočka Semily


Obrázek

Informace č.: 8 – 2021 (Dálniční poplatky)

Vážení přátelé,

často se na nás obracíte se žádostí, jak to dále bude s elektronickými dálničními poplatky pro osoby se zdravotním postižením.

Minulý týden jsme jednali s panem ředitelem SFDI Zbyňkem Hořelicou, který nás informoval o tom, že příprava změny legislativy, která by řešila dálniční poplatky pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P se výrazně opožďuje. SFDI připravuje několik návrhů, které bude s námi později konzultovat. Dnes už je jisté, že novela zákona, která by upravila dálniční poplatky pro osoby se zdravotním postižením, bude projednána až po volbách v říjnu letošního roku. To znamená, že nebude platná ani příští rok. Takže v letošním roce ani v příštím roce nelze očekávat žádnou změnu a zatím platí současný stav, kdy je důležité mít ve vozidle na předním skle parkovací průkaz, abyste byli lépe identifikovatelní při vizuálních kontrolách na dálnicích. Pokud jde o osoby neslyšící, tak by měly na přední sklo dát znak neslyšících.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

---------------

pozn.: převzatý text p. Mgr. Krásy doplnil ilustračními obrázky staženými z netu pracovník odbočky aktualizující webové stránky

 


Obrázky