Čtyři tlapky, bílá hůl

Publikováno 24.01.2024 19:00 Odbočka Příbram


Obrázek

Oslovil Vás již někdo s tím, že by rád pro ostatní uspořádal besedu o životě se zrakovým postižením? Osobně se čas od času setkávám s touto otázkou, jde většinou o besedu na základních/středních školách, občas se objeví i poptávka o tuto službu v podniku či sociálním zařízení.

V SONS jsme již v minulosti dělali kurz i pro pracovníky pečovatelské služby, letos se k tomuto počinu opět chystáme.

Besedy na školách jsme však v loňském roce úspěšně předali našemu vyškolenému týmu rodiny Miklášových. Vlaďka, Petr a Tereza jsou nejen rodina, ale taktéž sehraný tým, který jezdí po školách v blízkém i vzdálenějším okolí měst Příbram a Sedlčany. Poskytují právě takovouto odbornou besedu o všem, co je spojeno se životem se zrakovým postižením.

Jelikož se v tomto oboru stále zdokonalují a rozrůstají, expandovali již své činnosti i v oblasti online managementu a tudíž si o jejich práci můžete přečíst nejen na facebookové skupině Čtyři tlapky, bílá hůl. Na stejnojmenné webové stránce, www.ctyritlapkybilahul.cz najdete pak celé portfolio a nabídku. Pokud se na Vás tedy někdo s tímto přáním obrátí, neváhejte kontaktovat náš vyškolený spolupracující tým.

Abychom nezapomněli na nejdůležitějšího člena, součástí týmu je totiž i vodící labradorský kamarád Charlie, který je samozřejmě hvězdou každé besedy a zastiňuje i své páníčky.

Andrea Hlaváčková