Co nám Praha nabízí?

Publikováno 25.06.2017 19:04 Odbočka Kyjov


Obrázek

První chvíle pobytu v Praze jsme se ponořili do období mezi světovými válkami na výstavě 13 komnat První republiky v Tančícím domě. Naleštěné limuzíny, fotografie hvězd stříbrného plátna, dobová elegance, kavárna s autentickým vybavením, originální nábytek operní zpěvačky Emy Destinnové, všechno nás pohltilo a přítomnost jsme si opět uvědomili až pohledem ze střechy tohoto domu.
Dalším zastavením byl Národní památník hrdinů heydrichiády při Pravoslavném chrámu svatého Cyrila a Metoděje právě po 75 letech a 2 dnech od smutné události českých parašitustů.
Večerní divadelní představení Molly Sweeney o tom, co všechno obnáší obnovit zrakové vnímání po desítek let, bylo velmi emonitní a celodenní aktivity opravdu výživně završilo.
Druhý den jsme pokračovali v načatému duchu bázně a přemítání, vnitřním bojem zda ano či ne. Ale nakonec zvítězil rozum a společně v doprovodu medika jsme navštívili ojedinělou výstavu Body The Exhibition.
Je fajn, že jsme všechno ustáli, že každému se honí hlavou něco jiného, že je o čem přemýšlet, na co se ptát, o čem diskutovat.
Opravdu výživný, byť krátký pobyt to byl.

 

 


Obrázky