Článek od členky

Publikováno 27.11.2023 16:08 Odbočka Plzeň


Článek od členky

Podzimní čas

Pomalu končí listopad, asi nejméně oblíbený měsíc v roce. Už jeho začátek není nijak povzbudivý, jsou Dušičky a Svátek všech svatých, kdy vzpomínáme na naše blízké, které už nemáme. Navštěvujeme hřbitovy, zdobíme hroby, rozsvěcujeme svíčky. Ani počasí nebývá nijak povzbuzující, bývá pochmurno, šedivo a nevlídno.

Ale abychom si tento méně příjemný měsíc mohli užít, o to se postaraly naše organizace SONS a Tyflocentrum. Hned první úterý jsme v naší klubovně oslavili svátek Bílé hole. Tento svátek nevidomých celého světa slavíme každoročně a v našem Informáčku jsme o něm už hovořili. Den jsme si pěkně užili, symbol nevidomých uctili a připomněli jeho historii a vývoj. 

V listopadu jsme také navštívili divadla, ve Velkém divadle Shakespearova Richarda III. a v divadélku Pluto jsme shlédli jejich původní komedii Jak se válčí na pavlači. Nesmíme zapomenout ani na pravidelná úterní setkávání, ani na běžné aktivity jak sportovní, tak i výukové. I Tyflocentrum nám listopad zpestřilo – prožili jsme hezké odpoledne s vyráběním adventních věnců. A tak nám listopad rychle uběhl a nastoupí prosinec, ve kterém se určitě nebudeme nudit. Naše odbočka SONS i Tyflocentrum nám připravují plno hezkých vánočních akcí. A v soukromí nás čeká také rušný měsíc – uklízení, pečení a shánění dárků. A tak s novou energií vkročme do prosince, do doby adventu a nejkrásnějších svátků. 

Marie Procházková – SONS Plzeň