Červnové akce

Publikováno 01.06.2018 08:50 Odbočka Jeseník


Obrázek

akce červen

POZVÁNÍ NA JEDINEČNOU AKCI

V úterý 12. 6. od 10 do 16 hodin se sejdou na jesenickém náměstí organizace, které se věnují pomoci lidem. Nabízí se vám tak možnost odhalit, co se skrývá například pod zajímavými názvy organizací jako je Maltézská pomoc, Centrum sociálních služeb, atd. atd. Co je však jedinečnou možností, bude k nalezení v přízemí jesenické radnice. Přijedou zde tři firmy, věnující se digitálním optickým pomůckám – Spektra, Adaptech a Sagitta. Z Olomouce přijedou také zástupci z Tyflocentra. Pro zrakově postižené to bude unikátní možnost vyzkoušet si různé typy pomůcek během pár chvil na jednom místě. Proto prosím neváhejte a přijďte se podívat! I naše odbočka bude mít na náměstí informační stánek o námi nabízených službách. Budeme rádi, když se třeba jen stavíte nás pozdravit :o)

Na pódiu se můžete těšit na kulturní vystoupení umělců ze zúčastněných organizací. Naši odbočku bude zastupovat hudebním vystoupením pan Pavel Jura (kytara, zpěv), pan Zdeněk Janeček (kytara, zpěv) a pan Radomil Zapletal (kytara, zpěv a dokonce možná vystoupí i s celou kapelou Sjetej křeček). Vlaďka Mrňková přednese pásmo vlastních autorských básniček.

KOKTEJL-BRANÍ S ADAPTECHEM

Ve středu 13. 6. ve 14 hodin začne v kanceláři odbočky zajímavá akce. Pan Kavan z firmy Adaptech si pro nás připravil netradiční program. Přiveze s sebou různé netypické příchutě ovocných džusů a alkoholických nápojů a naším úkolem bude namíchat naprosto originální nápoj/koktejl a je jen na nás, zda alko či nealko :o) Nejlepší koktejl bude vybrán pečlivě zvolenou odbornou porotou, obdrží drobný dárek od společnosti Adaptech a postoupí do celorepublikového kola. Vítěz celorepublikového kola (respektive odbočka SONS, ze které pochází), obdrží pro svou organizaci sponzorský dar.

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NAŠÍ ODBOČKY

Po celou středu 13. 6. v době od 8 do 17 hodin bude probíhat v jesenické odbočce den otevřených dveří. Pro neznalé naší činnosti je to jedinečná možnost seznámit se s našimi službami. Zájemci budou mít možnost seznámit se s pomůckami pro zrakově postižené a v případě zájmu si je i vyzkoušet v praxi, zahrát si nějakou společenskou hru upravenou pro zrakově postižené (šachy, člověče, nezlob se, apod.), projít se s bílou holí nebo si třeba napsat své jméno v Braillově písmu na Pichtově psacím stroji. Srdečně zveme Vás i Vaše známé!