ČERNÁ JE BARVA

Publikováno 17.01.2017 16:27 Chlanda Luboš


Obrázek

Dne 11.1.2017 se uskutečnila  charitativní akce hokejového týmu VHC  ROBE ze Vsetína, která přinesla pomoc pro oblastní odbočku SONS Vsetín ve výši 40 000, - Kč a přispěla tak na finančně náročnou speciální kompenzační pomůcku  pro nevidomé a těžce slabozraké osoby. Pomocí speciálního čtecího zařízení ReadEasy Move2, které na pracovišti SONS Vsetín doposud chybělo, si mohou  klienti  přečíst tištěný text: dopisy, noviny, knihy atd. Cena tohoto odečítacího zařízení se pohybuje ve výši cca 70 tisíc Kč. Díky VHC ROBE  a dodavatelské  firmě SAGITTA, která původní cenu snížila, si budou moci zrakově postižení  toto zařízení  vyzkoušet a event. zapůjčit  na pracovišti SONS.

Spolupráce odbočky a hokejistů v rámci akce ČERNÁ JE BARVA počala výbornou myšlenkou jednatele a výkonného manažera Daniela Toboly, odehrát několik zápasů v černých dresech, které se na konci akce, po zápase Vsetín-Ostrava-Poruba prodají a výtěžek bude věnován právě na užitečnou věc, a tak se i stalo.  Na jedno z předchozích utkání, které zahajoval nevidomý zpěvák Radek Žalud vsetínskou hokejovou hymnou, a to derby Vsetín – Valašské Meziříčí, přijali pozvání i starostové měst Jiří Čunek a Robert Stržínek. Tito nejvyšší zástupci měst se nebránili zapojit do charitativní akce, kdy po nasazení klapek na oči a střílením na branku z modré čáry si vyzkoušeli střelecké umění při skutečné tmě. Podíleli se tak spolu se sportovním manažerem Radimem Tesaříkem a zástupci z řad zrakově postižených na příspěvku tím, že každý jeden gól byl proměněn na částku 1 000,- Kč.  Ludmila Pavelková – předsedkyně odbočky a uvedení zástupci tak svými nastřílenými góly vložili finanční základ  4 000,- Kč  na uvedenou  pomůcku.

Členové, kteří hojně navštěvují a podporují naše sportovce spolu s vedením SONS Vsetí, velmi srdečně děkují všem jmenovaným za náklonnost a finanční podporu.  Zvláštní ocenění si zaslouží hokejisté a vstřícný manažer Daniel Tobola.

Na další opět vítězná utkání se těší:    

Rada a členové oblastní odbočky     

SONS Vsetín