Bylinkový ráj

Publikováno 24.09.2020 08:19 Odbočka Kyjov


Obrázek
A tak začátkem září to v naší výtvarné dílně vonělo různými druhy bazalky, tymiánem, rozmarýnem, levandulí a dalšími bylinkami.
Důvod byl prostý - chěli jsme, aby si naši výtvarníci domů odnesli mimo dekoračních předmětů také něco kulinářského a nyní k tomu byla ta nejvhodnější doba - vyráběli jsme bylinkové oleje.
Nakoupili jsme uzavíratelné skleněné láhve a kvalitní slunečnicový olej. Bylinky v bio kvalitě, vypěstované doma si výtvarníci přinesli sami.
A proces výroby mohl začít -do láhve jsme dali bylinky a zalili olejem až po hrdlo, aby byly celé ponořené.
V takovém stádiu si každý odnesl domů svoji oblíbenou vůňi a chuť bylinkového oleje, který nechá macerovat zhruba čtyři týdny, pak olej scedí a uloží do ledničky. A jak tuto voňavou pochutiny využít? Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, jemně jím dochutíte zeleninové a těstovinové saláty, můžete je přidat ke konci smažení či dušení k masu pro zvýraznění chuti.

Obrázky