Brzy přivítáme nový přírůstek e-tandem

Publikováno 01.04.2021 18:10 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

Brzy přivítáme nový přírůstek e-tandem

Rekondiční cyklopobyty pořádané naší odbočkou se stávají čím dál oblíbenější. Již dávno neplatí, že se jich účastní pouze mladší a fyzicky zdatní členové. Pravdou je, že každému z nás roky přibývají, sil ubývá a náročné vyjížďky do kopcovitých terénů se mnohdy stávají noční můrou. Naštěstí se v současné době na trhu objevují tzv. kola s elektrickým pohonem.

 Tato elektrokola šetří svému pánovi energii a prodlužují mu radost ze šlapání. I my vidíme v těchto kolách budoucnost, a proto jsme se na odbočce v roce 2019 rozhodli, že necháme dva z našich stávajících tandemů přestavit a následně zkusíme získat prostředky na úplně nové, které bude splňovat naše požadavky od základu. První část plánu dopadla dobře, dvě kola jsou  přestavěny díky podpoře firmy SHM s.r.o. Šumperk a tak zbývalo plán dotáhnout do konce. Zde vyvstala otázka, kde na nový e-tandem sehnat peníze?

 Následoval proces zjišťování možností, sepisování žádostí a chvilky nervového vypětí. Velmi nám záleží na tom, aby cyklopobyty pokračovaly  a umožnily  účast dalším lidem bez ohledu na věk či kondici. A naše úsilí se vyplatilo. Částkou 84 200 Kč na zbrusu nové elektrické dvoukolo nás podpořil nadační fond Českého rozhlasu Světluška, která čerpala z fondu Kaufland. Finanční prostředky jsme již obdrželi na účet a na nového krasavce jsme poskytli zálohu. Věříme, že budeme všichni s tímto kolem spokojeni a přinese nám jen radost. Světlušce děkujeme. 

         Důležitou součástí cyklistů je viditelné označení reflexními prvky. Mohou to být různé pásky, blikačky nebo třeba vesty. A právě vesty různých velikostí jsme získali díky nadaci Leontinka. K dispozici budou k zapůjčení v kanceláři naší odbočky. Vesty jsou označené a jde dobře rozeznat, kdo je zrakově postižený a kdo průvodce. Neváhejte a přijďte si je zapůjčit. Vaše bezpečnost na silnicích je pro nás důležitá.