Březnové události

Publikováno 30.03.2018 08:47 Odbočka Jeseník


Obrázek

Do křesla pro hosta usedla naše členka paní Hana Hečková ze Žulové a podělila se s námi o radost z tvoření s panenkami tonerkami. Panenky „tonerky“ jsou sběratelské panenky a do ČR se dostaly z USA. Výjimečnost panenek spočívá v tom, že mají 13 pohyblivých kloubů, které umožňují rozpohybování celého těla. Měří 41 cm. Firma Roberta Tonnera panenky vyrábí od roku 1991 a to pouze v limitovaných edicích – filmových a knižních kolekcích (např. Piráti z Karibiku, Harry Potter, apod.), jsou z prvotřídního vinylu. Některé modely obleků jsou originál přímo od výrobce, většina kostýmů je však šitá majitelkou těchto panen. V ČR již existuje početná komunita sběratelek. Mezi velmi povedené stránky patří např. http://marmarky.ic.cz

Jesenická odbočka SONS ČR, z. s., se zúčastnila dvou akcí pro veřejnost, na kterých byla prezentována činnost členů a odbočky.  V sobotu 17. 3. proběhly Velikonoční trhy na náměstí v Jeseníku a další sobotu 24. 3. Českoveský velikonoční jarmark spojený se dnem otevřených dveří ZŠ Česká Ves. Děkujeme všem, kdo nás reprezentovali ve stánku, i těm, kdo nás podpořili osobní návštěvou přímo na trzích.

Ve čtvrtek 22. 3. proběhla oblastní rada spojená s oslavou narozenin naší paní předsedkyně Hanky Vernerové. Zápis z jednání oblastní rady je možno si přečíst v kanceláři odbočky.

Od 2. 4. posílila naše pracovní řady Yvona Wrožynová. Je zaměstnána na 0,3 úvazku na pozici sociální pracovnice.


Obrázky