Aktivizační pobyt pro nevidomé na Slovensku

Publikováno 17.01.2024 12:06 Odbočka Nový Jičín


Začíná: 08.06.2024
Končí: 15.06.2024
Kde: Turčianské Teplice, Kollárova 601/15, 039 01 Turčianske Teplice, Slovensko

Milí přátelé,

srdečně vás zveme na týdenní aktivizační pobyt na Slovensku v lázeňském městečku Turčianské Teplice, který proběhne v červnu. Počet míst je omezen! HLASTE se prosím co nejdříve, zájezd letos pořádáme ve spolupráci s cestovní kanceláří. Zájemce potřebujeme nahlásit velmi rychle, a to nejlépe do pátku 26. 1. 2024. V případě pozdějšího nahlášení je možné stát se náhradníkem, pro případ, že by se někdo ze závažných důvodů nemohl pobytu zúčastnit.

Pojedeme zájezdovým autobusem s cestovní kanceláří MLK, která se specializuje na pobyty pro seniory. Do místa odjezdu se dopravíme společně mikrobusem.

Podrobné informace k pobytu a programu Vám zašleme v průběhu dubna.

Fotokoláž k hotelu Vyšehrad** v Turčianskéých Teplicích - Zdroj Web hoteluKDY: 8. 6. - 15. 6. 2024

KDE: Turčianské Teplice

  • Kollárova 601/15, 039 01 Turčianske Teplice, Slovensko

ZÁLOHA - 4000,- Kč předem

  • v hotovosti na odbočce
  • převodem na účet 212 092 074 / 0300 – ČSOB
    • Do popisu příkazu uveďte: Pobyt Slovensko 2024 jméno účastníka a jméno průvodce.

CENA - cca 9000,- Kč

  • na pobyt budeme doplácet ze sbírky Bílá pastelka, konečnou cenu upřesníme

PŘIHLÁŠENÍ

Hlaste se prosím do pátku 26. 1. 2024 telefonicky nebo emailem.

DOPRAVA

  • Zajištěna zájezdovým autobusem.
  • Informace o nástupních místech:
    • Frýdek-Místek: vlakové nádraží poblíž podchodu
    • Ostrava-Svinov: parkoviště u vlakového nádraží (jižní podchod)
    • Havířov: vlakové nádraží ul. Železničářů (autobus. zastávka)
    • Karviná: parkoviště PHM Benzina tř. 17. listopadu 1537/4, u Tesca
    • Český Těšín: autobusové nádraží
    • Třinec: autobusová zastávka Terasa Konečná, ul. Lidická, Lyžbice
    • Jablunkov: autobusové nádraží
  • Předpokládaný návrat v sobotu 15. 6. v podvečerních hodinách.

TURČIANSKE TEPLICE

jsou moderní lázeňské město, vzdálené 25 km od města Martin a obklopené malebnou přírodou Velké Fatry a Kremnických vrchů. Turčianská termální minerální voda je středně mineralizovaná, s obsahem síranů, hydrouhličitanů, vápníku, hořčíku, železa a se zvýšeným obsahem fluóru. Prameny vyvěrají z hloubky několika desítek metrů, teplota vody u pramene se pohybuje mezi 40 – 46 °C. Má léčivé účinky na nemoci pohybového aparátu, urologické, nervové a gynekologické onemocnění. Používá se také k pitným kůrám - umělecky ztvárněná fontána s léčebným pramenem je v parku hned vedle hotelu Vyšehrad.

Nejtypičtější dominantou města je kulturní památka Modrý kúpeľ s úchvatnou modrou kupolí z devatenáctého století. Odtud následuje procházka krásným lázeňským parkem až k Domu významného malíře Mikuláša Galandy, nyní přestavěného na muzeum s galerií. Opodál stojí Slovenské národní muzeum s nejkompletnější etnografickou sbírkou. V rozlehlém lázeňském parku se nachází historická lipová alej, naučný chodník i útulná zahradní restaurace „U Palatína“.

Významným mezníkem pro lázeňské město byl i rok 2007, kdy se slavnostně otevřel nový zábavně- relaxační areál aquaparku. Skládá se ze dvou hlavních částí:

  • Areál SPA - (léčivá termální minerální voda 38 °C) s celoročním provozem: klidový bazén 38 °C, rehabilitační bazén s vířivkami a vodními masážemi 33 °C, Whirlpool – vířivka 35 °C
  • Areál Aquapark - (termální voda do 33 °C) s celoročním provozem zahrnuje: venkovní plavecký bazén 25 m s vodními chrliči a masážními tryskami, sedací bazén s masážními tryskami, tobogány, bazén s atrakcemi – venkovní s vodními masážními lehátky, divokou řekou a chrliči vody.

HOTEL VYŠEHRAD**

Útulný hotel rodinného typu se nachází přímo v lázeňské zóně, v blízkosti říčky Teplica i areálu SPA a Aquaparku. Téměř všechny pokoje v hotelu jsou nově zrekonstruovány, celková kapacita 60 – 70 lůžek. Většina pokojů je s balkonem, pokoje klasik bez balkonu. Budova má 4 patra, do třetího patra vede výtah. Hotel je vybaven jídelnou, spojenou s kavárnou. K dalším možnostem občerstvení slouží Shop Café a zahradní restaurace s kavárnou, která v období od dubna do října nabízí letní terasu s živou nebo reprodukovanou hudbou. Všechny pokoje jsou vybaveny TV se satelitním příjmem, koupelnou se sprchou/vanou i WC. Wi-Fi připojení v celém hotelu zdarma. V přízemních prostorách hotelu je zázemí pro poskytování procedur – vířivá koupel, masáže, masážní křesla, infrasauna, oxygenoterapie, částečný zábal.

Strava:

  • 07.30 – 09.00 hod. snídaně – formou bufetových stolů včetně nápojů – káva, čaj, ovocná šťáva, mléko, voda
  • 12.00 – 13.30 hod. oběd – formou polévkového bufetu s pečivem
  • 18.00 – 19.00 hod. večeře – večeře – servírovaně – předkrm + hlavní jídlo (výběr ze 2 menu), salátový́ + zeleninový bufet, ovoce + dezert servírovaně,
  • U oběda a večeře jsou k dispozici nápoje – voda s citronem nebo pomerančem neomezeně

ZÁLOHA A CENA

Prosíme všechny již nahlášené účastníky na tento pobyt o úhradu zálohy na pobyt ve výši 4.000,- Kč.  Zálohu můžete uhradit osobně na pracovišti odbočky, případně bankovním převodem na číslo účtu: 212 092 074 / 0300 – ČSOB. Do popisu příkazu uveďte: Pobyt Slovensko 2024 jméno účastníka a jméno průvodce.

Přesnou celkovou cenu upřesníme, předpokládáme 9.000,- Kč. V ceně bude zahrnuta doprava, ubytování v hotelu přímo v centru lázní a plná penze – snídaně, oběd formou bufetových polévek s pečivem a večeře předkrm, hlavní jídlo, salátový bufet. Snídaně a večeře zahrnují také studené i teplé nápoje. A dále dva odpolední výlety do Bojnice a Kremnice. Další program budeme řešit dle zájmu a možností skupiny ve vlastní režii.

Protože jde o zahraniční zájezd, nemůžeme využít dotace na rekondiční pobyt jako v minulých letech. Dofinancování tedy zajistíme z prostředků veřejné sbírky Bílá pastelka.

Těšíme se na Vás,
tým SONS Nový Jičín