Adventní koncert 2016

Publikováno 28.12.2016 16:08 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 19.12.2016 19:00
Končí: 16.12.2016 22:00
Kde: Olomouc

V Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc se sešlo více než 100 posluchačů, aby si vyposlechli komorní díla skladatelů tří století v podání tentokráte zahraničních interpretů. Byli jimi mladí japonští hudebníci studující v současné době na Hudební akademii múzických umění v Praze – Chikako Tomita housle, Yuya Sakuma – viola a shoko Kono klavír.
V úvodu zahrála Chikako Tomita náročnou ¨sólovou sonátu J.S. Bacha, a od Josefa Suka houslové sólo z pohádky Radúz a Mahulena.
S klavírním doprovodem zazněla Romance Antonína Dvořáka a všichni tři hudebníci pak zahráli suitu Dariuse Milhauda.

V závěrečné části koncertu zaznělo v provedení všech tří japonských interpretů několik známých českých koled, které pro toto nástrojové složení upravil na koncertě přítomný Martin Fuks.
Nutno podotknout, že všichni tři mladí umělci mají za sebou nejen několik let náročného studia na tokijských hudebních školách a na HAMU, ale také bohaté zkušenosti z vystoupení na českých i zahraničních pódiích a působení s Českou filharmonií.
Častý dlouhotrvající potlesk byl odměnou za procítěné a technicky dokonale provedené skladby. Určitě přítomní zvláště ocenili provedení skladeb českých autorů, ale příjemným překvapením byly také české koledy. Přítomní návštěvníci si je společně také rádi zazpívali, čímž byl potvrzeno adventní zaměření koncertu.


Obrázky

Světlo ve tmě Světlo ve tmě
Světlo ve tmě Světlo ve tmě
Světlo ve tmě Světlo ve tmě
Světlo ve tmě Světlo ve tmě
Světlo ve tmě Světlo ve tmě