4. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš

Publikováno 12.09.2022 08:14 Odbočka Jičín


Obrázek

4. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš

     Rok nám utekl jako voda a my jsme se opět vypravili s našim stánkem osvěty očních vad, propagace organizace SONS a sbírky Bílá pastelka do Dolní Kalné na 4. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš, kam jsme každý rok pořadateli zváni. 
     Začátek akce a soutěže byl letos posunut na půl dvanáctou a my jsme mezi soutěžícími spatřili nám známe týmy z minulých let. Rozprostřeli jsme stánek blíže občerstvení a dál od pódia, než jsme měli loni. I přesto byl ruch velký a nebylo moc prostoru pro chůzi s bílou holí.

V průběhu dne nám přestala fungovat zvuková střelba z důvodu častých výpadků jističe elektrického napětí.
     Věnovali jsme se návštěvníkům především z řad dětí a mládeže. Přišli si k nám vyzkoušet své hmatové dovednosti ve hrách pro nevidomé. Starší se chtěli dozvědět o Braillově abecedě a napsat si své jméno na Pichtově psacím stroji.
     Závěrem akce jsme vydražili podepsanou knihu od Lukáše Pavláska věnovanou do dražby paní Drinkovou z místních pořadatelů a podepsané tričko Ivou Pazderkovou s její fotografií.
     Nejlepší kotlíkový guláš obhájili loňští vítězové a my jsme si opět moc pochutnali. Děkujeme Lence a Tomášovi Drinkovým za pozvání na tuto úžasnou akci a těšíme se na další ročník.


Obrázky

Stánek SONS ČR z. s. OO Jičín Stánek SONS ČR z. s. OO Jičín
Zvukové pexeso Zvukové pexeso
Reliéfní obrázky Reliéfní obrázky
Brailovo písmo a Pichtův psací stroj Brailovo písmo a Pichtův psací stroj
Dražba trička Bílé Pastelky s podpisem Ivy Pazderkové Dražba trička Bílé Pastelky s podpisem Ivy Pazderkové