26. ročník lázeňského turnaje ZP kuželkářů o lázeňský pohár a 22.ročník turnaje v simulované střelbě od pátku 1. 5. do neděle 3. 5. 2015.

Publikováno 30.04.2015 10:18 Odbočka Karlovy Vary


Dne: 01.05.2015
Kde:

Vážení sportovní přátelé,

OO SONS Karlovy Vary pořádá

ve spolupráci s Tydflocentrem K.Vary o.p.s.

 

26. ročník lázeňského turnaje ZP kuželkářů

o lázeňský pohár

a 22. ročník turnaje v simulované střelbě

od pátku 1. 5. do neděle 3. 5. 2015.

 

Záštitu nad turnajem převzal Krajský úřad Karlovarského kraje, Magistrát města Karlovy Vary, MÚ Ostrov, TyfloCentrum Karlovy Vary a další sponzoři, kteří se na této akci také  podílejí.(Karlovarská Becherovka a.s.)

 Zahájení a seznámení s programem, spolu s rozlosováním turnaje v kuželkách proběhne

v sobotu 2.5.2015 na kuželně u Chebského mostu ( u autobusového a dolního vlakového nádraží). Rozlosování proběhne v 8.30 hod, zahájení turnaje v kuželkách proběhne v 9.00 hod a bude do 17.00 hod. Registrovaní kuželkáři a střelci si s sebou vezmou průkaz s platnou zdravotní kontrolou, výsledky se budou započítávat. Střelba – kvalifikační turnaj, kuželky – do přeboru republiky.

 Rozpis turnaje v kuželkách

a) termín konání: 2.5.2015 od 8.30 hod ( rozlosování), 9.00 hod. zahájení turnaje

b)místo konání: čtyřdráha sportovního kuželkářského  klubu v Karlových Varech, kuželna U Chebského mostu.

c) startují čtyřčlenná družstva bez ohledu na zařazení do kategorií. Jednotlivci budou hodnoceni ve svých kategoriích. (B1, B2, B3, B4)

d) Soutěží družstva i jednotlivci. Výsledky jednotlivců se započítávají do soutěže družstev i jednotlivců.

e) Hraje se na 120 hodů na 4 drahách, o systému hry rozhoduje hlavní rozhodčí turnaje.

f) vyhodnocení: 3 nejlepší jednotlivci v každé kategorii (B1, B2, B3, B4), nejlepší žena a 3 nejlepší družstva budou oceněna. Putovní pohár získá nejlepší jednotlivec a nejlepší družstvo, které dosáhne celkově nejlepšího výkonu. Po vyhodnocení bude následovat posezení s hudbou.

Protesty se podávají u hlavního rozhodčího turnaje s částkou 100,- Kč. Při neoprávněném protestu tato částka propadá ve prospěch pořadatele turnaje.

 

Turnaj v simulované střelbě o lázeňský pohár se uskuteční ve dvou kolech současně, která na sebe budou navazovat na dvou různých střelnicících. Zahájení proběhne v pátek 1.5.2015  od 14.30 hodin ve společenské místnosti penzionu Hubertus.

 Rozpis turnaje v simulované střelbě:

Bude se střílet 2 krát deset ran na dvou trenažerech. Střelec stojí 3 metry od terče, zbraň drží obouruč bez opěry a má klapky na očích. Limit míření je jedna minuta a závodník má nárok na 3 zkušební výstřely v obou kolech, která na sebe plynule navazují. Při rovnosti součtu kruhů na prvních třech místech bude rozstřel na tři výstřely.  Jedná se o kvalifikační turnaj na mistrovství republiky v simulované střelbě.

Protesty se podávají u hlavního rozhodčího turnaje s částkou 100,- Kč. Při neoprávněném protestu tato částka propadá ve prospěch pořadatele turnaje.

 

Vyhodnocení soutěže:

V turnaji budou vyhodnoceni 3 nejlepší jednotlivci, nejlepší žena a družstva bez rozdílu kategorie zrakové vady. Putovní pohár získává nejlepší družstvo soutěže. Vyhodnocení proběhne v pátek  1.5.2015 ve večerních hodinách.

 Dopravní dispozice MHD Karlovy Vary:

Nástup na tržnici : linka č.6 směr Stará Kysibelská – vystoupit na zastávce Východní ( od tržnice 4.zastávka), přejít na druhou stranu a přímo naproti je vchod do pensionu Hestia. Odjezd z tržnice: 11.47,12.07,12.27,12.47,13.07,13.27,13.47,14.06 a dále pak v patnácti - minutových intervalech. V neděli po šesté hodině ranní ze stanice Východní na Tržnici: 6.45, 7.11, 7.45, 8.31, a dále v půlhodinových intervalech. Odjezdy autobusů jsou dle současných jízdních řádů a dopravce může provést úpravy, proto je nutné si odjezdy autobusů ještě ověřit. Držitelé průkazu ZTP, ZTP/P mají jízdné zdarma, u ZTP/P i průvodce. Cena jízdenky zakoupené u řidiče je 25 Kč. V předprodeji 18 Kč. V sobotu a v neděli a pozdě večer se nastupuje do autobusu předními dveřmi.

Těšíme se na Vás!

Nezapomeňte si vzít s sebou platný registrační průkaz, sportovní oblečení, obutí na kuželnu a věci osobní hygieny!

Ubytování a snídaně jsou zajištěny v pensionu Hestie v Karlových Varech, Stará Kysibelská 602/45,  sobotní večeře a oběd bude v kuželně,  ubytovávat se lze v pátek  již od 12 hodin.

Za pořadatele: ředitel turnaje: Rogaczewski Pavel

Hlavní rozhodčí turnaje v kuželkách: Vítězslav Vodehnal

Hlavní rozhodčí turnaje ve střelbě: Rogaczewski Pavel, organizačně zajistí pracovníci TyfloCentra Martin Jůza, Martina Brožová, Jakub Liška.

Zapisovatelé: zajistí pořadatel.

  

Akce je pořádána za finančního přispění Statutárního města Karlovy Vary


Obrázky