výlet Kamenice nad Lipou

Publikováno 30.07.2020 13:31 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Ve středu 29. července jsme uskutečnili výlet do Kamenice nad Lipou. První zastávkou byla prohlídka rozkvetlé zámecké zahrady a památné lípy. Poté jsme se přesunuli do zámecké kavárny, kde jsme se občerstvili. Kalorie jsme spálili procházkou kolem zámeckého rybníka a koupaliště. Počasí nám přálo, byl krásný letní den. Dnešní výlet zpestřila přítomnost osmi dětí, které během celého dne povídaly a řešily všechno možné :-)

Na oběd jsme si došli do hostince u vlakového nádraží. Aniž bychom plánovali na čas prohlídku malebného vlakového nádraží, přišli jsme právě ve chvíli, kdy přijel vláček na úzkokolejku a viděli jsme i přepojování lokomotivy. Měli jsme možnost si prohlédnout tiskárnu původních lepenkových jízdenek, která je jediná v republice a tisknou se zde jízdenky na strojích z 19. století, určené hlavně pro zahraničí. 

Domů jsme se rozjeli každý  jak potřeboval. Členové z Kamenice pochopitelně pěšky, další autem, členové z Pelhřimova se vydali vlakem a to tzv. ponorkou po úzkokolejce do Obrataně, kde přestoupili na normální motorák do Pelhřimova a byl to tedy zážitek!

                                                                                                                                                                                                                   napsala: Markéta Drbalová

 


Obrázky

po příjezdu na autobusovém nádraží po příjezdu na autobusovém nádraží
památná lípa památná lípa
na vlakovém nádraží na vlakovém nádraží
"úzkokolejka"