Zúčastnili jsme se benefičního pochodu v Písařově

Publikováno 20.11.2023 14:26 Odbočka Šumperk


Obrázek

ZÚČASTNILI JSME SE BENEFIČNÍHO POCHODU V PÍSAŘOVĚ

 

 

První říjnová sobota se pro některé z nás nesla ve znamení pohybu na čerstvém vzduchu a nutno říct, že příroda si pro nás tentokrát připravila opravdu krásné podzimní počasí. Sešli jsme se v Písařově, kde oční klinika OTTLENS pořádala benefiční pochod „Našlápni to“. A ano, my jsme to opravdu našlápnout chtěli, neboť s touto oční klinikou dlouhodobě spolupracujeme a smyslem benefičního pochodu bylo mimo jiné i získání finančních prostředků pro naši oblastní odbočku.

Samotný pochod byl rozdělen na dvě trasy. Na tu první si troufli spíše zdatní chodci a sportovci a její vzdálenost měřila 12 km. Ta druhá, kterou prošla i naše „odbočková tlupa“, byla určena hlavně pro milovníky klidných kratších procházek v přírodě. Měřila dva kilometry a všichni účastníci ji bravurně zvládli. Bodejť by také ne, když na startu každý z nás dostal povolený doping ve formě müsli tyčinky a láhve s vodou. Měli jsme s sebou i jednoho psího chodce, na kterého se na startu rovněž nezapomnělo a byly pro něj připraveny psí dobroty. Říkáte si, jak je možné, že jsme se na trase neztratili? Je to jednoduché: byla zkrátka výborně označená a na to, abychom správně trefili, dohlížely pohádkové postavy, které nás provázely, dokud jsme v pořádku nedorazili do cíle..

Každý sportovec, i ten rekreační, potřebuje samozřejmě po procházce dobít energii a na tomto benefičním pochodu to bylo možné hned několika způsoby. Pochopitelně nechybělo občerstvení v podobě guláše, borůvkových knedlíků, klobás nebo palačinek. A kdo chtěl dobít energii a načerpat nové zkušenosti, mohl si vyzkoušet i různé hry, které zde byly připraveny pod dohledem skautů. Někteří naši účastníci si vyzkoušeli například střelbu z luku. Naše odbočka zde měla k zapůjčení bílé hole a simulační brýle, které umožňují zdravé veřejnosti poznat úskalí některých zrakových vad.

Celá akce byla výborně zorganizována a vydařila se. Dorazila spousta lidí, rodiny s dětmi i se svými domácími mazlíčky. Všichni tak udělali něco pro své zdraví, prošli se na čerstvém vzduchu, načerpali nové zážitky a zároveň podpořili dobrou věc. Těšíme se, že to spolu zase někdy „našlápneme“.

 

 


Obrázky