Známe výsledky sbírky Bílá pastelka dar na nové zimní pneumkatiky

Publikováno 06.12.2023 13:06 Odbočka Šumperk


Obrázek

ZNÁME VÝSLEDKY SBÍRKY BÍLÁ PASTELKA

 

Rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za štědrost i spolupráci při realizaci sbírky 24. ročníku „Bílá pastelka“, která letos opět trhala rekordy.

A kolik se vlastně u nás vybralo? V šumperském okrese se cifra zastavila na částce 150 327,- Kč a v celé republice se podařilo vybrat úctyhodných 4 670 551,- Kč. Jednu z nejpilnějších sběratelských dvojic bychom znovu našli v Hanušovicích: pánové František Vyhnálek a David Kubík vybrali krásných 17 637,- Kč. Touto vybranou částkou se jen skutečně o fous neumístili na oceněná místa, a tak byli alespoň přizváni jako čestní hosté. Plně si tak vychutnali bohatý kulturní program na Magistrátu hlavního města Prahy i s rautem za přítomnosti vedení SONSu a představitelů kulturního i politického života.

Ještě jednou děkujeme za vstřícnost a ochotu pomoci naší organizaci, která poskytuje služby zrakově postiženým občanům. Získané prostředky ze sbírky budou stejně jako v minulých letech využity k financování služeb pro nevidomé a slabozraké (např. výuka chůze s bílou holí, sebeobsluha, kurz na ovládání kompenzačních pomůcek, výběr vhodné optiky …)

Víme, že jsme neziskovou organizací, a proto jsou finanční prostředky ze sbírky i jedním z finančních zdrojů, které nám pomáhají zabezpečit náklady nezbytné pro provoz našeho pracoviště.           

Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.