Zhodnocení květnové turistické výzvy

Publikováno 11.06.2021 14:22 Odbočka Kyjov


Obrázek

Světe div se, my už ty hranice okresu a ještě kousek, obešli za prvních 10 dní. Společně jsme našlapali 327 kilometrů a 520 metrů. Tak to jsme opravdu nečekali a věřte, že víme, že všem se týdenní raport hlásit nechtěl, ale o to ani nešlo. Byla to prostě výzva! Pro toho, kdo neměl možnost vyjít si do přírody sám, jsme na každý týden připravili společnou vycházku pro radost a pro zdraví, v délce cca 6 km do blízkého okolí.
A kam ty naše virtuální kroky vedly? Začali jsme pochopitelně u naší odbočky, směr naše milá studánka Bezdynka, krapet si zašli do sousedního okresu, prošli známá místa Ždánického lesa, u Terezína se napojili na cestu T. G. Masaryka, prošli mezi viničními oblastmi Čejkovic a Mutěnic, proplétali jsme se  rybníkama až do Hodonína, neopomenuli jsme Slovanské Hradiště v Mikulčicích. Také jsme nakoukli k našim sousedům na Slovensko, přes Bílé Karpaty a Velkou Javořinu Dolnomoravským úvalem zpět na Kyjovskou pahorkapinu a domů!
Za celý měsíc jsme celkem napochodovali 1 218 km. Za ženy nejvíce nachodila Hana O. - 252 km, z mužů pak Jaromír H. - 259 km. Nejstarší byla Vlasta F. a dala celkem 204 km. A protože statistika je neúprosná, vyšlo nám, že každý z našich členů ušel v měsíci květnu 11 km. "úsměv"
Všem zúčastněným gratulujeme k našlapaným kilometrům a věříme, že vaše kroky byli tím správným pohybem na čerstvém vzduchu a vedli k utužení vašeho zdraví.


Obrázky

Vycházka na Moravské Toskánsko Vycházka na Moravské Toskánsko
Upršené Veselí nad Moravou Upršené Veselí nad Moravou
Nejstarší účastníci na výšlapu k Bezdynce Nejstarší účastníci na výšlapu k Bezdynce
Zámecký park v Koryčanech Zámecký park v Koryčanech
Cyklostezkou z Haluzic do Bohuslavic a Kyjova Cyklostezkou z Haluzic do Bohuslavic a Kyjova