Ze života odbočkového

Publikováno 08.08.2022 16:06 Odbočka Opava


Tentokrát jsme se vydali trochu dále než „ZA HUMNA“. Navštívili jsme jihomoravskou metropoli Brno. Začali jsme svižně, kulturní památkou, původně pozdně románským a raně gotickým hradem Veveří. Následovala plavba lodí po Brněnské přehradě. Chtěli jsme se podívat i na Kraví Horu, na jedinečnou výstavu nafukovacích modelů planety Země, planety Mars a Měsíce umístěných v parku. Bohužel nás déšť vyhnal na hotel. Dobrou náladu nám nepřekazilo ani to, že hotelová restaurace byla mimo provoz. Objednali jsme si pizzu a paní Hanka, která měla ten den narozeniny, přinesla i ohnivý doušek na přípitek. Další den se vyvedl nádherně. Čekala nás komentovaná prohlídka města. Samozřejmě jsme neopominuli návštěvu „Brněnského draka“.

Po výborném obědě jsme zamířili do Vily Tugendhat, která je dokladem funkcionalistické architektury. Prohlídka a poté i posezení a odpočinek na její terase byly jedinečným zážitkem.

Ti zdatní si ještě vyšlápli na Špilberk.

Poslední den se nesl v duchu retra. Návštěvou Retro Muzea Na statku jsme byli nadšeni. Tak moc jsme zabrali do vzpomínek, že jsme odpískali i návštěvu Labyrintu a Kostnice.

Malinko unaveni, ale obohaceni novými zážitky a informacemi jsme se jen neradi vydali k domovu. Už teď se těšíme, co nám organizátorky nachystají příště. Děvčata, děkujeme.

Řečeno slovy účastníků

Jarka: „Bylo to naprosto úúúúžasné a bohužel už jsme doma“.

Hanka: „Děkujeme, těšíme se s vámi na další akce“.

 

 

 

 


Obrázky


Na obrázku je usmívající se a mávající skupinka, která právě zdolala kopec Na obrázku je usmívající se a mávající skupinka, která právě zdolala kopec
Kocháme se vyhlídkou na město ze Špilberku Kocháme se vyhlídkou na město ze Špilberku
Děvčata stojící před vstuní branou na Špilberku Děvčata stojící před vstuní branou na Špilberku

Odpočinek na terase vily Tugendhat. Odpočinek na terase vily Tugendhat.
Pavel a Radim v Retro mzeu stojí u auta Veřejné bezbečnosti Pavel a Radim v Retro mzeu stojí u auta Veřejné bezbečnosti
Skupinka stojící před velkým nápisem Brno. Skupinka stojící před velkým nápisem Brno.
Navštívili jsme i Navštívili jsme i "brněnského draka", který visí nad našimi hlavami