Ze zákulisí...

Publikováno 24.07.2020 00:50 Odbočka Kyjov


Obrázek

V podstatě vše jsme na tento zájezd měli zařízené. Týden před odjezdem nám vypověděl autodopravce, zajistil nám náhradu. Jenže...na Kopanice, do Žítkové a přímo do muzea se jen tak lehce nedostanete. Proto jsme měli zajištěný minibus, který naše seniory doveze až na místo. Náhradou jsme dostali velký, 60ti místní bus. Nejenže těch našich 19 přihlášených by v něm mohlo hrát na honěnou, ale přímo na místo nás nedoveze, nevytočí se. Huráááá, jde se jednat!


Nejdříve zajistit více zájemců, pak řešit odvoz aspoň těch nejpotřebnějších z místa A do místa B. Dostali jsme tip - požádejte tam a tam o svolení, zda na jejich soukromém pozemku se může váš autobus otočit - bylo by to řešení. Ještě než jsem stačila do telefonu přednést celou svoji žádost, uslyšela jsem rezolutné "NE". Staré, dobré přísloví praví - když tě vyhodí dveřmi, vlez oknem. Za hodinu jsme povolení měli. Ale...vyklubal se další problém a to se stravou. Ta byla taky dávno domluvená. Jakmile nám přišel jídelníček s menu toho dne, spadla nám brada a narychlo se shánělo náhradní stravování - rozhodně se zavděčíme obyč řízkem, než vymazleným meníčkem za hříšné penízky. Den před odjezdem nám náhradním dopravcem bylo sděleno, že z odjezdového místa asi neodjedeme, jelikož nemá povolení vjezdu na autobusové nádraží. Ale, kde je dobrá vůle, i pár minut stačí na domluvu.
V osudný den nám 37 zájemců nasedlo do luxusního autobusu na autobusáku. Když jsme na kopanické "jednokolejce" šikovně vyhnuli linkovému autobusu, byli jsme v klidu, že dnes už má místní doprava splněno. A ejhle, naproti nám popeláři.

My, organizátoři, sice měli krušných pár dní, ale v závěru jsme všichni prožili krásný, sluníčkový den. Naši, nic netušíci účastníci zájezdu, si vychutnávali překrásnou okolní přírodu, dvouhodinový výklad v domku poslední žítkovské bohyně nabitý emocemi, energii. Asi jsme těm bohyním tolik nevadili a nakonec jsme byli vítanými hostmi v jejich zapomenutém, leč překrásném koutě Moravy.
Ještě jsme zajeli kousek dál na Slovensko, do skalnatého kláštera s jeskyní sv. Benedikta.


Obrázky