Zájem o nás byl :-)

Publikováno 09.11.2021 16:29 Odbočka Kyjov


Obrázek

Na den 9. listopadu jsme otevřeli dveře do prostor sídla naší oblastní odbočky pro veřejnost. Nabídku této možnosti jsme publikovali v dostupných médiích a žádné davy zvědavů jsme neočekávali.
Ale přesto všechno došlo na zajímavá setkání. První nás navštívila paní, jejíž vnučka je nevidomá a přišla si k nám pro inspiraci, jak vnučce zpestřit tmavý život. Jak z hovoru vyplynulo, ví o nás, ví kde pomůcky a různé hry pro nevidomé nakupovat. Paní sleduje naše facebookové stránky, sleduje naše aktivity, naše dění a přišla, abychom ji poradili se zajímavými aktivitami, které by s vnučkou podnikly.
Zavítala k nám i skupinka studentů, kteří se vraceli z praxe, pobili u nás velmi krátce, ale stihli jsme se domluvit na společném, určitě interaktivním setkání.
Taktéž k nám přišel kolekvit pracovnic z místního Centra sociálních služeb, se kterým sice čile spolupracujeme, ale ne zrovna s těmito - pečovatelkami. Dámy pobuly delší čas, byly správně zvědavé a zvídavé, ale odcházely s příslibem úzké spolupráce jak přímo s nimi, tak s jejich klienty.
Takže smysl letošního Dne otevřených dveří se naplnil.  Je fain, že o naši činnost je zájemem, že lidé vědí, kam v případě potřeby zajít a také byla milá tato komunitní setkání s příslibem nové činnosti pro obě strany.