Zábřeh navštívil nevidomý zpěvák Radek Žalud

Publikováno 14.05.2018 20:01 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

ZÁBŘEH NAVŠTÍVIL NEVIDOMÝ ZPĚVÁK RADEK ŽALUD 

 

 

 

 

Zábřežští milovníci kvalitní hudby a zpěvu si mohli ve středu 9. května 2018 na Základní umělecké škole poslechnout nevidomého zpěváka Radka Žaluda s kytarovým doprovodem Filipa Moravce.

Tento nádherný koncert, který se konal v rámci 24. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, byl v Zábřehu poprvé a probíhal v komornějším duchu. I když publikum nebylo velké, kouzelnou atmosféru v sále to neovlivnilo. Naopak. Obecenstvo bylo nadšené a všichni si to užívali. 

Oba umělci ukázali, jak má vypadat profesionální vystoupení. Z úst Radka Žaluda zazněly písně klasické, populární i muzikálové. Filip Moravec pak předvedl, co umí s kytarou.  Kdo zaváhal a nepřišel, přišel opravdu o hodně.

Jsme rádi, že naše šumperská odbočka SONS ČR, z. s., vám mohla zprostředkovat tento nevšední a nezapomenutelný zážitek. Věříme, že si naše akce oblíbíte a budeme se setkávat častěji.  

  

Děkujeme Městu Zábřeh za finanční podporu této akce, Základní umělecké škole Zábřeh za možnost uspořádání koncertu v jejich prostorách a Zábřežské kulturní a. s. za pomoc s propagací.

 

Akci dále podpořily:

Ministerstvo kultury

Olomoucký kraj

 

 

Libuše Skálová 

 

 

 

 


Obrázky