Za omamnou krásou kamélií a vůní čekolády

Publikováno 25.02.2019 20:39 Odbočka Uherské Hradiště


Dne: 28.03.2019 09:15
Kde: Kroměříž

Jaro už nám klepe na dveře a nastává tak správný čas na načerpání dalších zážitků.

V Libosadu nahlédneme tentokráte do Palmového a Velkého skleníku, kde nás svou elegancí oslní kamélie. Tyto květiny jsou mimořádným dlouhověkým klenotem. První žena, která si touto zvláštní květinou ozdobila šaty na bál byla Marie-Caroline de Bourbon. Kamélie se poté stala velmi oblíbenou ozdobou a začalo se jí říkat královna plesů. Pochází ze země vycházejícího slunce a Číny. Je krásnější sestrou čajovníku. Pro japonské samuraje symbolizoval rudý květ kamelií smrt i znovuzrození. Letošní výstava vychází z čínské filozofie a nese název Kámelie mezi živly. Představí nám uspořádání celého vesmíru prostřednictvím pěti elementů: dřevo, oheň, země, kov a voda.

 

Podíváme se také do první kroměřížské čokoládovny Yesterka. Kde se vyrábí domácí pralinky námi již dříve navštíveného pivovaru Černý orel. Ochutnáme nejlepší belgickou čokoládu Collebaut a další lahůdky z čokolády.

 

Dne 28.3. se můžete těšit na pestrý program v Kroměříži. Vstupné do čokoládovny je 100 Kč. Další podrobnější informace sdělíme zájemcům později.