Z našich setkání...

Publikováno 03.03.2020 18:52 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

Z našich setkání …..

 

V týdnu od 3. do 7. 2. 2020, v době jarních prázdnin, jsme nelenili. Připravili jsme pro vás takové aktivity, abyste je mohli vykonávat se svými dětmi, vnoučaty, neteřemi či synovci společně a přitom jste udělali i něco dobrého pro své zdraví. V relaxačním centru Maják jsme navštívili solnou jeskyni, následoval bowling a ke konci týdne se nám vydařil i výlet do olomouckého aquaparku. Všichni si tyto dny náramně užili a určitě bude zase na co vzpomínat.

 

Cílem našich přátelských setkání je, abyste si přirozenou formou rozvíjeli komunikační dovednosti, získali správné návyky spojené s pobytem mezi ostatními lidmi, procvičili si prostorovou orientaci v méně známém prostředí a navázali nová přátelství. Všechny tyto prvky jsou totiž důležité pro podporu vaší samostatnosti a života nezávislém na druhých. Setkání v pizzerii, které proběhlo ve čtvrtek 13. 2. 2020 ve večerních hodinách, tento účel splnilo. K uvolněné atmosféře přispěli dobrovolníci, kteří nám zahráli na kytaru a housle a dodali tak setkání pozitivní náboj.

 

V únoru někteří z vás využili příležitosti a přišli se dozvědět něco zajímavého do klubu Technika a my, který zpravidla jednou měsíčně probíhá pod vedením Ing. Petry Ďurkové. Klub byl tentokrát zaměřen na práci s archivy v mobilních telefonech. Společně s Petrou jsme důkladně probrali problémy, které nás v souvislosti s tímto tématem trápili, a s kterými jsme si nevěděli rady. V rámci klubu jsme se dále dozvěděli, jak stahovat knihy do našeho chytrého telefonu a jak bezpečně likvidovat média, která obsahují naše data. Klub Technika a my je přínosný všem, kteří se ať už pasivně nebo aktivně zajímají o komunikační a informační technologie a chtějí se o práci s nimi dozvědět více.

 


Obrázky