Vynášení Morany

Publikováno 29.04.2019 13:27 Odbočka Olomouc


Obrázek

ato říkanka vystihla atmosféru letošní vycházky členů SONS a turistického oddílu Surikaty, tedy milovníků procházek jarní prosluněnou přírodou. Akce se konala v neděli 7. 4. Tentokráte se naše trasa ubírala z Chomoutova CHKO Litovelské Pomoraví k Lovecké chatě nedaleko Horky nad Moravou. Zde jsme zapálili za zpěvu lidových písní a přednesu říkadel námi přinesenou paní Moranu a poslali tak zimu definitivně pryč. Spolu s hořící Moranou jsme vhazovali do Moravy rozkvetlé větvičky zlatého deště.

Po tom, co jsme se zpěvem rozloučili se vzdalující se paní Zimou, nás cestou zpět zvábila výborná kuchyně spolu s příjemným prostředím Lovecké chaty. Po tomto prima zastavení jsme se procházkou odebrali pohodovým tempem po lesní cyklostezce do Horky nad Moravou na autobusovou zastávku MHD.

Vítej, jaro!

Irena  Janošíková

Za výrobu paní Morany děkujeme Klubu kutilů pod vedením pana Antonína Nemravy, který byl nejen její tvůrce, ale také ji v daný den dopravil na místo srazu a to ještě dozdobenou například o náhrdelník z vyfouknutých vajíček. Spolu s ním vyráběly Moranu naše členka paní Nováková a praktikantka Zuzka. Děkujeme, byla krásná!

Pracovníci Oblastní odbočky


Obrázky