Výlet za vůní kávy

Publikováno 11.06.2018 11:55 Odbočka Náchod


Obrázek

Výlet za vůní kávy  

21.května 2018

Za pěkného květnového dne se vydala naše skupina členů OO SONS Náchod za vůní kávy do městečka Borohrádku u Tyniště nad Orlicí.

Jeli jsme novým moderním vláčkem a zavzpomínali na staré dřevěné vagóny s funící lokomotivou, jak jezdívaly za našeho mládí.

Přivítalo nás tiché nádraží malého města a tehdy jsme se dali na trochu tajenou cestu přímo k pražírně kávy pana Frolíka. Pražírna je na tichém místě na kraji listnatého hájku. Uvítal nás milý majitel, poseděli jsme na pytlích, které připomínaly žoky s kávou. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého z historie pražírny, o plantážích, kde se získává nejkvalitnější druh arabika či robuska. Při poslechu a filmu se to hezky sedělo s voňavou kávou, pozorností podniku. Nikdo nezapomněl koupit alespoň dvě dózičky pražené kávy domů.

I cesta zpět byla příjemná. Na malebném náměstí jsme poseděli na obědě a vydali se k nádraží a domů. Bylo co vyprávět a naše zážitky byly zase o něco bohatší. Děkujeme naší Věrce Máslové za tip na krásný výlet a Alešovi Podlešákovi za přípravu celé akce. Máme na co vzpomínat, až si doma sedneme k hrnečku vonícího moku.

 

Mgr. Běla Hejzlarová

členka OO SONS Náchod


Obrázky