Výlet do leteckého muzea

Publikováno 05.06.2022 19:32 Odbočka Jičín


Obrázek

Výlet do leteckého muzea

 

         Ve čtvrtek v 8.30 hodin jsme nastoupili v počtu deseti členů do autobusu směr Mladá Boleslav. Tentokrát jsme jeli navštívit Muzeum Metoděje Vlacha. Na rozkopaném autobusovém nádraží v Mladé Boleslavi jsme přestoupili na městskou dopravu, která nás dopravila až k muzeu.

         Hned při vstupu nás uvítala krásná prostorná budova.  Po zakoupení lístků a krátké pauze se nás ujal pán, který nás provedl celým muzeem. Vyprávěl nám o jednotlivých exponátech, ukazoval, jakým strojem létal on sám a zodpovídal naše dotazy. Řekl nám také o blížícím se významném Dobovém leteckém dni, který se bude konat 18. června.

         Po shlédnutí exponátů dole v příjemném klimatizovaném čistém vzduchu jsme kolem trenažerů (které jsme neměli zájem vyzkoušet), vyšli po schodech nahoru, kde jsme si prohlédli historii letectva. Dolů jsme mohli využít i skluzavku, která se používá při rychlém výstupu z letadla.

         Výlet do leteckého muzea byl famózní. Člověk žasne, kolik historických letounů je ještě plně funkčních. Všichni se musíme zamyslet nad tím, kolik úsilí a financí je zapotřebí k tomu, aby dnešní generace mohla vidět letouny, které byly součástí předešlého bytí. Přednáška byla vyčerpávající, prostředí velice pečlivě udržované a čistota, za kterou by se nemusela stydět nejedna hospodyně. Když k tomu přidáme občerstvení, tak nemáme nikdo žádných připomínek. Byli jsme velice potěšeni ochotou veškerého personálu muzea. Po příjemném zážitku, jsme se posadili v krásné a útulné letecké kantýně.

         K polední hodině jsme se přemístili na autobus a jeli směr autobusovém nádraží Mladá Boleslav a poté do Jičína. Radovali jsme se z krásného dne s úžasným počasím. Tak zase hezký den to byl.

         Vřele doporučuji navštívit toto muzeum všem. Zde odkaz na jejich stránky: http://www.letecke-muzeum-metodeje-vlacha.cz

 


Obrázky