Výlet do Prahy – cíl – Jinonice

Publikováno 18.10.2017 12:49 Odbočka Olomouc


Obrázek

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek, Středisko výcviku vodicích psů a Klub držitelů vodicích psů SONS ČR pořádali v sobotu 7. 10. 2017 oslavu 20. výročí založení.

A protože jsme nechtěli o tuto slávu přijít, vydala se skupinka členů naší odbočky do Prahy. Cíl byl jasný - Praha 5, Klikatá ulice. Cestování probíhalo bez problémů. Na místě nás uvítala příjemná hudba a krásný zpěv, šli jsme za zvuky. Otevřená brána s velkým poutačem SVVP.

První dojem - plno lidí, občas s vodicím pejskem, veselá příjemná atmosféra. Ve SVVP jsme si prohlédli s odborným výkladem budovy a kotce s pejsky, zázemí a psí ošetřovnu, venkovní prostor pro výcvik i výběh. Ve vstupní hale taky stánky spolupracujících organizací (Tyfloservisu, Rehabilitačního střediska Dědina, Tyflopomůcek Praha atd.). Velkým přínosem bylo seznámení se s průběhem výcviku vodicích psů i jejich způsobu života před výcvikem apod. Atmosféru příjemně doplňovaly písničky nevidomých zpěváků a komentář Petra Maška (jinak redaktora zvukového časopisu Naše šance).

Po malém občerstvení jsme chvíli počkali na představení štěňat a ukázku výcviku. Poté jsme se rozloučili.

Po obědě v centru města jsme si prošli Staroměstské náměstí k Prašné bráně a Jindřišské věži až na Hlavní nádraží.

Přejeme výcvikovému středisku, aby mělo hodně spokojených zájemců a plno šikovných pejsků.

 

Bc. Marie Kebrdlová

 


Obrázky