Výlet do Dolánek u Turnova

Publikováno 07.07.2021 23:48 Odbočka Vrchlabi


Obrázek

Do Českého ráje, cesta příjemná je..... 

A byla.... Ráno jsme vyrazily se členkami vlakem směr Dolánky. Místo, kde je podle informací z google spousty zajímavostí a určitě se nám tam bude líbit. 

Opět vybaveni mapami v listinné podobě, haldou dat v mobilním telefonu, svačinkou, deštníky, outdoorovým vybavením.... jsme se jaly poznávat krásy tohoto místa. 

Po příjezdu jsme navštívily Dům přírody Českého ráje. Zdání klamalo, budova bývalé školy se nám na první pohled zdála nezáživná, ale opak byl pravdou. Senzační expozice, které se v budově nacházely, nás zabavily skoro na hodinu. 

Dále jsme pokračovaly, podle mapy podél Jizery k přívozu, který nás jistě doplaví na druhý břeh. Čtyři dámy, z nichž dvě nepříliš dobře plavou a z toho jedna má vlastně fobii z vody... Zážitek to byl excelentní... Obzvláště, když se nám uprostřed říčky zasekl řetěz. Ale vše jsme báječně zvládly a úspěšně vystoupily na druhém břehu. Hned u věhlasného kempu Zrdcadlová koza. Restaurace byla poměrně zanedbaná a tak jsme si na tomto místě daly jen kávu. 

Po kafíčku jsme pokračovaly po druhém břehu Jizery zpět a navštívily restauraci Ábelův mlýn. Ve velmi příjemném prostředí, s milou pánskou obsluhou, jsme zbaštily výborný oběd. 

Následovala prohlídka Dlaskova statku. Dlaskův statek velmi mile přkvapil. I když většinu věcí známe, nebo jsme dokonce měly doma, bylo se na co dívat. Expozice byla kreativní, zábavná, oku lahodící... 

Naplněni vesnickou romantikou jsme se odebraly ještě na malinkou procházku směrem k Hrubému Rohozci. Jeho prohlídku si však necháváme na příště. 

Výlet se nám moc líbil. Přístí týden vyrážíme na další a kam to bude, se nechte překvapit... 


Obrázky








:-) Všude spolu.... v dobrém i zlém..... :-) Všude spolu.... v dobrém i zlém.....